Tour se vrača na Sever ... morda spet tlakovci?

Tour se vrača na Sever ... morda spet tlakovci?
14.11.2023 AVTOR: D. Z.

Medtem ko nekateri že razmišljajo o dirki po Franciji 2024, pa so organizatorji sporočili, katero mesto bo gostilo veliki start leta 2025.

Potem, ko smo bili letos priča izjemnenu uvodi v dirko na Baskiji in potem ko se je lanski Tour začel na Danskem, je zdaj čas, da se Grand Depart vrne v Francijo. Predtem sta starta pripadala Nici in Brestu in oba Toura je kasneje dobil Tadej Pogačar.

Naslednje leto bo Grand Depart v Italiji. Leta 2025 pa se veliki začetek vrača v Francijo. Natančneje v Lille. Torej, bo dirka šla na Sever, ki se mu letos povsem izogne. Če bodo letos v ospredju Alpe in tudi “Gravel” etapa, potem bo po vsej verjetnosti leta 2025 spet napočil čas za tlakovane odseke. Nazadnje so jih v traso organizatorji uvrstili lani in takrat je bila tista etapa usodna za Primoža Rogliča, ki je padel, se poškodoval in izgubil možnosti v boju za skupni seštevek.

Takrat se je prav peta etapa začela prav v Lillu, ki leži blizu belgijske meje. Tam se tlakovcev ne manjka … Ouest France je prvi dobil potrditev, kje bo Grand Depart. Objavili so tudi, da bodo v bližini Lilla štiri etape. Karavana pa naj bi pot nadaljevala prot Normandiji in Bretaniji. Sicer pa bo nekaj več podrobnosti znanih 30. novembra v Lillu.

Značke:
Ključne besede:
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ