Tour že podira (televizijske) rekorde

Tour že podira (televizijske) rekorde
27.06.2013 AVTOR: D. Z.
Dirke po Franciji letos ne boste spremljali na TV Slovenija, na Eurosportu pa so se še posebej potrudili in Touru bodo namenili neverjetnih 280 ur televizijskega prostora.

Ogromno televizijskega prostora
Pravzaprav so na francoskem Eurosportu del tega programa že namenili v dneh pred začetkom Toura. Z različnimi oddajami, pregledi, spomini na lansko leto, pogovori s favoriti za končno zmago … Od 280 ur jih bo 87 namenjenih živemu prenosu dirke, nekaj pa tudi posnetkom in povzetkom posameznih etap. Prenašali bodo vseh 21 etap. Od začetka na Korziki do spektakularnega nočnega spektakla v Parizu.

Najbrž ni treba dodati, da bo slika visoke ločljivosti. Nekakšno odštevanje se je začelo že 24. junija. Pred Tourom so/bodo predvajali šest oddaj z različnimi tematikami. Tako smo si lahko že ogledali ponedeljkovo oddajo, kjer so ugotavljali, kakšne pozitivnem posledice je za kolesarstvo imela zmaga Bradleyja Wigginsa, ki je Tour dobil kot prvi Britanec. Še isti dan so nekaj minut namenili tudi predlanskemu zmagovalcu Cadelu Evansu, ki je Tour dobil kot prvi Avstralec.

V sredo so se osredotočili na prva favorita za letošnjo zmago. Najprej je prišel na vrsto Christopher Froome, o katerem so govorili 15 minut, potem pa še Španec Alberto Contador. V sredo so se spomnili najbolj zanimivih dogodkov lanske dirke po Franciji. V četrtek pa sledi še pogled naprej – predstavitev etap letošnje dirke po Franciji.

Denarni sklad
Sicer pa Tour že sam po sebi podira rekorde. Gre tudi za kolesarsko prireditev z najvišjim denarnim skladom. Ta znaša kar 3,5 milijona evrov, od tega bodo dva milijona dobili kolesarji. Zmagovalec dirke bo samo za končno zmago prejel 450 tisočakov. Drugi bo dobil dvesto tisočakov, tretji pa sto tisoč evrov. Preostale tri majice so vredne precej manj. Zelena in pikčasta sta vredni vsaka po 25 tisoč evrov, bela pa še pet tisočakov manj. Zmagovalec posamezne etape bo prejel osem tisoč evrov.

Z dvema tisočakoma bo vsak dan nagrajen najbolj borben kolesar, medtem ko najbolj borben na celotnem Touru v Parizu prejme 20 tisočakov. Najboljša ekipa na dirki bo – poleg 50 tisočakov, ki jih dobi vsaka ekipa za potne stroške – prejela še dodatnih 50 tisoč evrov. Omenimo samo še že tradicionalno nagrado Henri Desgrange. To vsako leto podelijo kolesarju, ki prvi prečka najvišjo točko Toura. Tokrat bo ta kolesar prejel pet tisoč evrov.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ