Tour: Jani Brajkovič potrjen, Jakob Fuglsang kapetan

Tour: Jani Brajkovič potrjen, Jakob Fuglsang kapetan
24.06.2013 AVTOR: D. Z.
Zdaj je tudi uradno. Na letošnji dirki bomo pesti stiskali za dva Slovenca. Poleg Kristjana Korenu bo na Touru nastopil še Jani Brajkovič, saj je tudi Astana izdala imena devetih kolesarjev za Tour.

»Ta Tour bo fantom ponudil ogromno priložnosti za etapne zmage in na start bomo poslali izkušene kolesarje, ki se bodo podali v lov na te zmage, « je v uradni izjavi za javnost dejal športni direktor Astane Dimitrij Sedoun. A ne samo etapne zmage. Pri Astani so v vlogo kapetana za visoko uvrstitev v skupnem seštevku postavili Danca Jakoba Fuglsanga.

»Skupni vrstni red ni določen že vnaprej. Nase gledamo kot na morebitno presenečenje. Fuglsang je na dirki Criterium du Dauphine pokazal, kako dober je lahko, če ima za sabo dober trening in če je samozavesten. Je tudi zelo motiviran. Veliki favoriti so pod pritiskom, mi pa smo zadovoljni, da kljub temu, da smo zelo močni, nismo pod tako hudim stresom, « je še dodal Sedoun.

Poudaril je še, da bodo še kako pomembne že prve, razgibane in zelo nepredvidljive etape na Korziki: »Toura v drugi etapi ne boš zmagal. A lahko se zgodi, da ga izgubiš. « Med deveterico kolesarjev je tudi Jani Brajkovič, ki je na dirki po Švici pokazal, da se njegova forma stopnjuje ravno v pravem času. Lani je Tour končal na odličnem devetem mestu.

Poleg Fuglsanga in Brajkoviča bodo barve Astane na tritedenski francoski preizkušnji zastopali še Assan Bažejev, Enrico Gasparotto, Andrej Kašečkin, Fredrik Kessiakoff, Aleksej Lucenko in Dimitrij Muravjev.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ