Tour: Bardet in sedem pomočnikov

Tour: Bardet in sedem pomočnikov
19.06.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Osmerico kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Franciji je razkrila francoska ekipa AG2R La Mondiale. Vse se bo vrtelo okrog Romaina Bardeta.

“Nismo favoriti, smo pa outsiderjji, ki lahko dirko naredimo zelo težko,” je ob razkritju osmerice dejal glavni menedžer ekipe AG2R La Mondiale Vincent Lavenu. Prvi adut bo vsekakor Romain Bardet. Francozi nanj polagajo upe, saj je bil v zadnjih štirih letih vsakič med deseterico v skupnem seštevku. Na zadnjih dveh dirkah po Franciji je bil na odru za zmagovalce. Predlani je bil drugi, lani pa tretji. V zadnjih treh letih je dobil tri etapi. Vsako leto po eno.

Lani je tretje mesto ohranil z vsega sekundo prednosti pred Mikelom Lando. Kolesarje najprej čakajo etape, ki bi jih lahko začinil veter s strani, potem ekipni kronometer in še tlakovci. Zato so se tudi pri francoski ekipi odločili, da bodo v ekipo uvrstili mojstre za dirkanje v takih razmerah. Govorimo predvsem o Naesenu in drugemu z letošnje klasike Pariz-Roubaix Dillierju.

V gorah in v nepredvidljivih etapah s kratkimi vzponi, ki jih ne bo malo bodo Bardetu na pomoč priskočili Latour, Domont, Vuillermoz, Geniez in Gallopin. Prvič po letu 2010 bo brez nastopa na Touru ostal Cyril Gautier. Bardet je letos slavil eno zmago. Bil pa je tretji na klasiki Liege-Bastogne-Liege in drugi na dirki Strade Bianche. Pred nevi je dirko Criterium du Dauphine končal na tretjem mestu.

AG2R La Mondiale: Alexandre Geniez, Oliver Naesen, Tony Gallopin, Romain Bardet, Pierre Latour, Axel Domont, Silvan Dillier in Alexis Vuillermoz.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ