Tour: Britanci bodo WIFI na odročne kraje dostavili s traktorji (video)

Tour: Britanci bodo WIFI na odročne kraje dostavili s traktorji (video)
27.06.2014 AVTOR: D. Z.
V Veliki Britaniji očitno vlada nestrpno pričakovanje dirke po Franciji. Britanci bodo gostili tri etape in obeta se pravi spektakel.

Med drugim so ustvarili nekakšne navijaške cone, kjer se bodo navijači lahko zbirali in gledali prenose etap. A še bolj zanimiv podatek je, da so se združili Nacionalna kmečka zveza, proizvajalec traktorjev Massey Ferguson in družba Avoline.

S skupnimi močmi želijo tudi nekoliko oddaljenim kmetijam ponuditi internetno povezavo, tako da bi lahko bili tudi tamkajšnji prebivalci seznanjeni z dogajanjem na dirki po Franciji. Predvsem Yorkshire ima nekatere nedostopne predele in tako bodo prva dva dneva dva traktorja odpeljali na določena mesta. Opremljena bosta s satelitskim krožnikom, tako da bodo okoliški prebivalci imeli brezplačen Wifi.

Brezplačna internetna povezava bo delovala v krogu do petsto metrov od traktorjev. Prvi dan bosta traktorja v nacionalnem parku v Hawesu in v Grassingtonu. Med drugo etapo pa v bližini Sheffielda in Holma. »Kmetje v Yorkshiru se že pripravljajo na prihod navijačev. Predstavili bodo vse dobrote, značilne za to področje, « je dejal predstavnik Zveze Richard Pearson.

»A naši člani dobro vedo, da na podeželju težko zagotoviti internetno povezavo. Jasno je, da bodo gledalci želeli dostopati do informacij, objavljati fotografije in tako naprej. Razumemo, kako mučno je lahko, če nimaš dostopa do interneta, zato upamo, da bomo s tem lahko pomagali, « je še dodal Pearson. Obenem so pripravili tudi predstavitveni spot. Ponjuamo pa vam še spot, v katerem nastopa navijač moštva Sky.

Spot št. 1


 Spot št. 2
 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ