Tour: Dva "slovenska" junaka v Orici in Kristjan Koren v "popolni" ekipi!

Tour: Dva "slovenska" junaka v Orici in Kristjan Koren v "popolni" ekipi!
19.06.2013 AVTOR: D. Z.
Nekatere ekipe so že razkrile imena kolesarjev, ki bodo nastopili glavnem dogodku leta - dirki po Franciji. Med temi sta tudi Orica GreenEdge in Cannondale.

Potrjene ekipe za Tour de France
Orica GrenEdge:
Michael Albasini, Simon Clarke, Simon Gerrans, Matt Goss, Daryl Impey, Brett Lancaster, Cameron Meyer, Stuart O'Grady in Svein Tuft.
Cannondale: Kristjan Koren, Peter Sagan, Moreno Moser, Maciej Bodnar, Alessandro De Marchi, Alan Marangoni, Fabio Sabatini, Ted King in Brian Vandborg.
Argos Shimano: Roy Curvers, Tom Dumoulin, Koen de Kort, Albert Timmer, Tom Veelers, Marcel Kittel, John Degenkolb, Johannes Fröhlinger in Simon Geschke.
Team Blanco: Lars Boom, Laurens ten Dam, Robert Gesink, Tom Leezer, Bauke Mollema, Lars Petter Nordhaug, Bram Tankink, Sep Vanmarcke in Maarten Wynants.
Omega Pharma Quick Step: Mark Cavendish, Sylvain Chavanel, Michal Kwiatkowski, Tony Martin, Jerome Pineau, Gert Steegmans, Niki Terpstra, Matteo Trentin in Peter Velits.
RadioShack Leopard: Jan Bakelants, Laurent Didier, Tony Gallopin, Markel Irizar, Andreas Klöden, Maxime Monfort, Andy Schleck, Jens Voigt in Haimar Zubeldia.
Saxo Tinkoff: Michael Rogers, Roman Kreuziger, Nicolas Roche, Matteo Tosatto, Daniele Bennati, Sergio Paulinho, Alberto Contador, Jesus Hernandez in Benjamin Noval.
Cofidis: Yoann Bagot, Jerome Coppel, Egoitz Garcia, Christophe Le Mevel, Luis Angel Mate, Rudy Molard, Dani Navarro in Rein Taaramae.

Cannondale: S Korenom in vse za Sagana
»Sestavili smo lahko popolno ekipo za dosego ciljev, ki smo si jih zastavili. Kolesar, kot je Peter Sagan si zasluži podporo. Vse je podredil temu nastopu. Zato je njegov cilj, da spet osvoji zeleno majico, postal tudi cilj ekipe, « je bil jasen športni direktor Stefano Zanatta.

Sagan je bil odličen že na dirki po Švici, kjer je pokazal, da lahko z najboljšimi premaga tudi marsikateri vzpon, lani pa je v krstnem nastopu na Touru dobil tri etape. Na koncu je osvojil še zeleno majico. Pri Cannondalu si želijo, da bi v prvih dneh Sagan oblekel tudi rumeno majico, saj bodo etape na Korziki zelo razgibane.

In že tretje leto zapored bo na dirki nastopil tudi Kristjan Koren, ki je potrdil, da bo vse podrejeno Petru Saganu. Na prvi tritedenski dirki v karieri pa bo nastopil še Italijan Moreno Moser, ki naj bi bil edini kolesar moštva, ki bi mogoče lahko računal na nekoliko vidnejšo uvrstitev v skupnem seštevku, čeprav bo v tako hudi konkurenci to zelo težko.

V ekipi tako Tuft kot Lancaster

Orica GreenEdge je za nas zanimiva zato, ker sta si uvrstitev med devet izbrancev z zmagama na dirki po Sloveniji prislužila dva kolesarja. Govorimo o zmagovalcu uvodnega kronometra Sveinu Tuftu in o zmagovalcu zadnje, sprinterske etape do Novega mesta Brettu Lancastru.

Iz avstralske ekipe so že sporočili, da bo njihov glavni cilj dobiti kakšno izmed etap. To bi bila sploh prva zmaga te ekipe na francoskem Touru. Edini, ki se bo poskušal boriti za visoko mesto v skupnem seštevku naj bi bil Cameron Meyer, večji del preostale ekipe pa bo osredotočen predvsem na sprinterske preizkušnje.

»Cameron Meyer je na dirki po Švici pokazal, da lahko na klancih sledi zelo dobrim kolesarjev. To nam daje nove priložnosti tudi v etapah, na katere v preteklosti nismo računali, « je dejal povratnik med športne direktorje Matthew White. Med tistimi, ki bodo etapne zmage lovili v nekoliko težjih etapah, bodo Michael Albasini, Simon Gerrans in Simon Clarke.

Stuart O'Grady bo na Touru nastopil že sedemnajstič in bo tako izenačil rekord Georgea Hincapieja. O'Grady je bil prisoten na vsakem Touru od leta 1997. Tuft pa bo pri 36 leti doživel krstni nastop na Touru. Veliko naj bi prispeval predvsem v ekipnem kronometru, ki bo eden izmed ciljev ekipe.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ