Tour: Favoriti s traso zadovoljni

Tour: Favoriti s traso zadovoljni
21.10.2015 AVTOR: D. Z.
Kaj o trasi dirke po Franciji menijo glavni kandidati za vrh? V nadaljevanju.

CHRISTOPHER FROOME:
Predvidevam, da bo v prvem tednu pomembno vlogo odigral veter, zato boš moral imeti ekipo, ki te bo varovala. To, da bi mi uspelo ubraniti zmago, je zame zelo pomembno. Sem v tej fazi kariere, ko mislim, da lahko pokažem še veliko. Do zdaj sem dobil že dva Toura, a čutim, da imam še nekaj rezerve.  V športu pa ni zagotovil in nihče mi ne more reči, da mi bo uspelo osvojiti še kakšno lovoriko. Vendar pa se bom vrnil in dal vse od sebe. Trasa mi zelo ustreza, poleg tega smo se v ekipi okrepili z zanimivimi kolesarji. So kolesarji, s katerimi se že veselim sodelovanja. Pred nami je zanimivo leto.

ALBERTO CONTADOR:

Zdi se, da bo trasa zelo zahtevna. Že takoj boš moral biti v pravi formi, saj bo že peta etapa dokaj zahtevna. Izstopata dva kronometra, ki bosta očitno naredila razliko. Oba bosta zahtevna, prvi ni tako zelo dolg, tako da sta mi oba všeč. Je to Tour za hribolazce? Da. Čeprav je bil letošnji Tour še bolj, saj ni bilo toliko kronometrov. Vseeno je jasno, da je to trasa za hribolazce. To je trasa, ki mi je všeč. A, kot je to za tritedenske dirke značilno, se lahko hitro vse obrne na glavo. Vsekakor je to lahko zelo zanimiv in atraktiven Tour in nanj se bom pripravil.

NAIRO QUINTANA
Za nas je to dober tour. Mislim, da nam vzponi zares ustrezajo. Veliko jih je. Nekatere, kot je Mont Ventoux, že poznam. Kot lahko vidim, tudi posamični kronometer in povsem ravninskih, tako da tudi to ni slabo. Pogrešam pa predvsem ekipni kronometer. V prejšnjih letih nam je zelo ustrezal, saj smo se vedno lahko borili za etapno zmago, obenem pa smo v primerjavi s konkurenco naredili veliko razliko. Škoda, da ga tokrat ne bo.

ALEJANDRO VALVERDE
Prvi del dirke bo zelo živčen, kot običajno. Ker ne bo tlakovanih odsekov, bo vseeno nekoliko manj stresno. Z izjemo prvih dveh etap tudi veter ne bi smel prav veliko vplivati na dirkanje. Pireneji in vzpon v Andori bodo prinesli nekaj pravega trpljenja pred prvim dnem premora. Skupaj z Ventouxom bi že lahko krepko razjasnili zadeve pri vrhu.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ