Tour: Gledalec izklopil generator in povzročil nesrečo

Tour: Gledalec izklopil generator in povzročil nesrečo
08.07.2016 AVTOR: D. Z.
Tour. Napihljiva oznaka kilometer do cilja se je sesedla na cesto ravno, ko so tja prišli favoriti. Krivec? Gledalec naj bi po nesreči izklopil generator.

V sedmi etapi dirke po Franciji se je tik pred ciljem zgodilo nekaj nenavadnega. Izpraznila se je oznaka za en kilometer in tako pristala na cesti. To se je zgodilo prav v trenutku, ko se je tja pripeljal Adam Yates, ki je zaradi tega tudi padel.

Kljub štirim šivom na bradi bo lahko zadovoljen, saj bo jutri nosil belo majico najboljšega mladega kolesarja. A ta balon je tik za njim ustavil vse favorite za končno zmago. Organizatorji so sicer vsem šteli isti čas, tako da do razlik ni prišlo. Zmedo naj bi povzročil gledalec, vendar pa nenamerno. »Gledalec se je sistemu preveč približal in se s pasom zataknil za kabel, « so za cyclingnews.com pojasnili pri agenciji ASO. Dodali pa so še:

»S tem je izklopil generator, ki je skrbel, da je balon ostal napihnjen. To nam je razkril očividec, ki je govoril s policijo. Od zdaj naprej bomo okrepili varovanje takih sistemov, tako da do tega ne bo več prišlo. Kaj podobnega se ni zgodilo že deset, morda petnajst let. Šlo je za nesrečo, in ne za namerno dejanje. « Sicer pa so organizatorji tudi na podobne zaplete pripravljeni, saj imajo rezervni scenarij, če generator preneha z delovanjem. Vendar pa tokrat niso imeli časa, da bi tako hitro spet napolnili balon.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
oschti 14.07.2016 18:41

Ja pa lih takrat, ko je konkurent šponal svojo dirko??? Hmmm...mal smrdi po kuhinji...Potem pa še danes na 12. etapi totalna blamaža organizatorja....in še večji smard iz kuhinje. Če kdo misli da je vse le "slučajno", kot nabijajo rogljičkarji v medijih, se fjst moti. me prau zanima, kaj vse še bodo naumili do konca toura. Da sn šef Ska-ja, pakiramo domov in gremo na priprave na igre ter Vuelto, Touru pa en velik fuck off.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano