Tour: Kapetana Peter Sagan in znanec iz Slovenije

Tour: Kapetana Peter Sagan in znanec iz Slovenije
27.06.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Bora Hansgrohe je razkrila imena kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Franciji. Najbolj poznano ime je vsekakor Peter Sagan. Tu je še Rafal Majka.

Ekipe postopoma že razkrivajo imena kolesarjev, na katere bodo računale na prihajajoči dirki po Franciji. Zdaj je na vrsti Bora Hansgrohe. Zvezdniška, lahko rečemo. Potem, ko je lani dobil etapo in bil potem zaradi prerivanja z Markom Cavendishem diskvalificiran se vrača Peter Sagan. Svetovni prvak je odlično pripravljen, saj je v nedeljo še šestič postal tudi državni prvak. Do lani je na Touru petkrat zapored osvojil zeleno majico najboljšega po točkah. Lani te priložnost po izključitvi z dirke ni dobil. Letos se bo poskušal izenačili z Erikom Zablom, ki jih ima v vitrini ravno tako šest.

Največjo konkurenco mu bosta najbrž predstavljala lanski zmagovalec v tem točkovanju Michael Matthews in novinec Fernando Gaviria. V nemški ekipi bodo poskušali napadati tudi visoka mesta v skupnem seštevku. Prvi adut pa Rafal Majka, ki je po dolgih pripravah na visoki nadmorski višini formo preizkušal na dirki po Sloveniji. Zmage iz lanskega leta ni ponovil, je pa Slovenijo zapustil zadovoljen in očitno pripravljen. Poljak je na Touru že dobil tri etape, osvojil pa je tudi pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih. Lani je moral zaradi padca v deveti etapi in poškodb odstopiti. Kdo pa se bo Slovaku in Poljaku pridružil? To bodo Maciej Bodnar, Marcus Burghardt, Gregor Mühlberger, Daniel Oss, Pawel Poljanski in Lukas Pöstlberger.

Bora-Hansgrohe: Maciej Bodnar, Marcus Burghardt, Rafal Majka, Gregor Mühlberger, Daniel Oss, Pawel Poljanski, Lukas Pöstlberger in Peter Sagan.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ