Tour: Ko že predstavitev pritegne ogromno pozornosti

Tour: Ko že predstavitev pritegne ogromno pozornosti
20.10.2017 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Franciji so razkrili nekatere podatke o gledanosti predstavitve trase naslednjega Toura.

Njihov twitter je obiskalo 5,6 milijonov bralcev. Skupaj s facebookom in instagramom pa ta številka znaša 18 milijonov. Predstavitev je prenašalo 114 spletnih strani.

Na predstavitvi je bilo 300 novinarjev in fotografov iz 160 medijskih hiš. V dvorani v Parizu je bilo kar 3700 gledalcev. Kaj pa najbolj izpostavljeni podatki prihajajoče dirke? V 21. etapah bodo kolesarji prevozili 3329 kilometrov. S 65 kilometri bo 17. etapa tudi najkrajša na dirki. Na sporedu bo 25. Julija. Bagneres de Luchon bo gostil start, cilj pa Saint Lary Soulan, Col de Portet.

Sedma etapa bo z 231 kilometri najdaljša. Na sporedu bo 13. Julija. Kolesarji pa se bodo na pot podali iz Fougeresa. Cilj bo gostil Chartres. Skromno število bo kilometrov v vožnjah na čas. Samo ena ekipna in ena posamična vožnja na čas. Skupno bo to 66 kilometrov. Najvišja točka Tour abo s 2215 metri nadmorske višine Col de Portet. Od 39 mest oziroma krajev, ki bodo gostili starte oziroma clje etap bo devet “novincev ” v tej kategoriji.

Videli bomo tudi tri nove, na Touru še nikdar uporabljene vzpone: Plateau des Glieres, Col du Pre in Col de Portet.15. julij bo vsekakor poseben dan za mnoge. Na sporedu bo namreč deveta etapa od Arrasa do Roubaixa, v kateri bodo morali kolesarji premagati 15 tlakovanih odsekov. Skupaj kar 21,7 km tlakovcev. Zmagovalec dirke po Franciji bo dobil pol milijona evrov. Velika sprememba je tudi ta, da bodo ekipe na start prišle z osmimi, in ne več z devetimi kolesarji.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ