Tour: Kristijan Koren uradno potrjen

Tour: Kristijan Koren uradno potrjen
27.06.2018 AVTOR: DZ

Bahrain Merida za Tour de France. Med osmimi kolesarji en Slovenec. To bo Kristijan Koren. Kapetan pa seveda Vincenzo Nibali.

Tudi iz moštva Bahrain Merida so sporočili imena osmih kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Franciji. Kapetan bo brez dvoma Vincenzo Nibali, ki je francoski Tour dobil že leta 2014. V ekipi je kar sedem Slovencev, v ekipi za Tour pa je prostor zgolj za Kristijana Korena, ki se tako vrača na največjo kolesarsko dirko. Lani je manjkal, pred njim pa je že osmi nastop.

“Izbiro ekipe za tako pomemben dogodek jemljemo zelo resno, tako da smo morali upoštevati številne dejavnike. Po zaslugi tehničnega osebja in trenerjev verjamemo, da smo sestavili najboljšo možno ekipo, ki bo naredila dirko zanimivo tudi za gledalce,” je v uradni izjavi za javnost dejal manager moštva Brent Copeland. Kapetan Nibali pa je dodal: “Veselim se vrnitve na Tour. Trasa mi je od samega začetka všeč. V Francijo se odpravljam miren, saj se zavedam, da sem naredil vse, da bi dosegel dober rezultat.” Nibali bo na vzponih lahko računal na hribolazce, kot so Ion in Gorka izagirre, Franco Pellizotti ter Domenico Pozzovivo. Ob njem bosta poleg Kristijana Korena vozila še Heinrich Haussler in Sonny Colbrelli. Dirka po Franciji se bo začela 7. julija. 

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ