Tour: Mojstri za klasike po etapne zmage

Tour: Mojstri za klasike po etapne zmage
28.06.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Quick Step Floors je ekipa z največ zmagami letos. To želijo nadaljevati na dirki po Franciji. Glavni adut pa sprinter Fernando Gaviria. Bob Jungels se bo boril za visoka mesta v skupnem seštevku.

Belgijsko moštvo Quick Step Floors ima za sabo izjemen prvi del sezone. Kolesarji so na veselje sponzorjev in glavnega menedžerja Patricka Lefevreja blesteli na enodnevnih klasikah, dobivali so etape na različnih etapnih dirkah in so ekipa z največ zmagami v tej sezoni. Očitno želijo tudi na prihajajoči dirki po Franciji loviti predvsem etapne uspehe. Pa čeprav po tihem upajo, da bi zablestel tudi Bob Jungels.

Luksemburžan je leta 2016 dirko po Italiji, potem ko je nosil tudi rožnato majico končal na šestem mestu. Naslednje leto je na Giru spet nosil rožnato majico. Obenem je dobil etapo in dirko končal na osmem mestu. Letos je zmago slavil na prestižni enodnevni dirki Liege-Bastogne-Liege, medtem ko na krajših etapnih dirkah letos ni bil uspešen. Ostali kolesarji bodo lovili etapne zmage. Lani so imeli v ekipi Marcela Kittla, letos bo v njegove čevlje stopil debitant na Touru Fernando Gaviria. Poleg že omenjenih kolesarjev pa moramo izpostaviti še Juliana Alaphilippa.

Mladi Francoz, ki je letos dobil Valonsko puščico bo zelo nevaren za razgibanih etapah z zahtevnejšimi zaključki. Potem pa še Philippe Gilbert in Niki Terpstra, pa aktualni belgijski državni prvak Yves Lampaert. Ekipo bosta dopolnila še Tim Declercq in Maximiliano Richeze. Osmerica je letos slavila že 20 zmag. “Ni skrivnost, da ciljamo na etapne zmage s Fernandom, ki bo prvič nastopil na dirki po Franciji. Lani je navduševal kolesarsko občinstvo na dirki po Italiji. Raven na Touru pa je drugačna. Richeze bo za Fernanda zelo pomemben mož v zadnjih kilometrih,” je dejal športni direktor Tom Steels.

Quick Step Floors: Julian Alaphilippe, Tim Declercq, Fernando Gaviria, Philippe Gilbert, Bob Jungels, Yves Lampaert, Maximiliano Richeze in Niki Terpstra.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ