Tour: Najboljši na stavnicah obljublja pomoč

Tour: Najboljši na stavnicah obljublja pomoč
24.06.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Egan Bernal je trenutno kolesar, ki mu stavnice dajejo največ možnosti za zmago na dirki po Franciji. Sam pa pravi: "Geraint Thomas bo naš kapetan."

Zmagovalec dirke Pariz-Nica in dirke po Švici. Četrti na dirki po Kolumbiji, tretji na dirki po Kataloniji. Egan Bernal ima za sabo odlično sezono, pa čeprav mu je padec preprečil nastopanje na dirki po Italiji, kjer bi veljal za enega izmed največjih favoritov. Padec in odpoved v zadnjem trenutku je pomenil, da se je posvetil pripravam na Tour de France. Prepričljivo je dobil dirko po Švici in tako na stavnicah velja za prvega favorita za zmago na Touru, pa čeprav pri zgolj 22 letih.

Kot član Ineosa bo ob lanskemu zmagovalcu Geraintu Thomasu glavni adut ekipe, saj je jasno, da Chrisa Frooma zaradi poškodb ne bo. "Ne vem. Nisem jaz tisti, ki bi govoril, da sem favorit. V vsakem primeru. Tam bom podprl Gerainta, on je naš kapetan. Poskusil mu bom pomagati. Če bo boljši, kot sem jaz, potem mu bom zagotovo brez težav pomagal. Imam šele 22 let, tako da meni, da je pred mano še veliko Tourov," je dejal Bernal.

Thomas je na dirki po Švici padel in je tudi odstopil, tako da je njegova forma vprašljiva. Bernal pa je lani že nastopil na Touru in ga, potem ko je v gorah nudil ogromno pomoči Thomasu in Froomu končal na 15. mestu. Letos je za njim še boljša sezona: "Mislim, da moram biti zadovoljen s tem, kar sem do zdaj dosegel. A na Touru bo Geraint Thomas branil lansko zmago. Spoštujem ga in je trenutno tudi zelo dobro pripravljen."

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ