Tour: Spoznajte 65 izjemnih kilometrov (VIDEO)

Tour: Spoznajte 65 izjemnih kilometrov (VIDEO)
22.11.2017 AVTOR: D. Z.
65 peklenskih kilometrov. Tako bi lahko na hitro in zgovorno opisali prav posebno 17. Etapo na dirki po Franciji. Zdaj že v video obliki.

Dirka po Franciji: Vzponi 17. etape
Montee de Peyragudes: vrh na 15 km, dolžina 14,9 km, povprečni naklon 6,7 %, nadmorska višina 1645 m.
Col de Val Louron-Azet: vrh na 37 km, dolžina 7,4 km, povprečni naklon 8,3 %, nadmorska višina 1580 m.
Col de Portet: vrh na 65 km, dolžina 16 km, povprečni naklon 8,7 %, nadmorska višina 2215 m

Ko so letos organizatorji dirke po Franciij predstavili 3329 km dolgo traso, so izstopali tlakovani odseki, potem je tu nekaj že tradicionalnih vzponov, kot so Alpe d’Huez …

Prav posebna pa je vsekakor 17. etapa. Ta bo na sporedu 26. julija. Dolga bo vsega 65 kilometrov. Kolesarji izpostavljajo, da tako kratkih in obenem gorskih etap niso vajeni. In v tej ne bo praktično nič ravnine. Vse skupaj se bo začelo v za Tour tradicionalnem kraju v Pirenejih Bagneres de Luchon.

Kolesarji se bodo tudi takoj začeli vzpenjati na za Tour ravno tako tradicionalni prelaz Peyresourde. Na vrhu 1589 metrov visokega prelaga bodo zavili še na Peyragudes, kjer je bil lani cilj spektakularne etape. Ta se je končala na izjemno strmem letališču in tam je ob zmagi Romaina Bardeta prišlo do večjih razlik. Rahlo je popustil tudi Christopher Frooome. Letos se bodo kolesarji na nadmorski višini 1645 metrov zapeljali zgolj skozi vasico in nadaljevali z etapo.

Sledil bo spust v Loudenvielle in takoj vzpon na 1580 metrov visok prelaz Val Louron-Azet. Gre za 7,4 km dolg klanec s povprečnim naklonom 8,3 %. Na vrh bodo kolesarji prišli po vsega 37 prevoženih kilometrih. Prvi del je več kot 10-odstoten, strm je še sam zaključek. Po spustu pa še zaključek, ki ga do zdaj na Touru še nismo videli. Po 48 kilometrih dirkanja se bo začel kar 16 km dolg vzpon na Col de Portet. Cilj bon a 2215 metrih nadmorske višine in po vsega 65 prevoženih kilometrih.

“Mislim, da po mlajših kategorijah nisem več nastopil na tako kratki etapi. Od starta bo šlo na polno. Vsekakor bo pravi šov, ” je priznal francoski adut Romain Bardet: “Najboljši se bodo hitro spopadli med sabo. Tako bo več prostora za ostale in pričakujem zares noro etapo. Ne bi me presenetilo, če bi v tej etapi prišlo do največjih razlik. ” In, zakaj jo opisujemo? Ker so v rubriki The Col Collective podrobno opisali celotno etapo z vsemi najbolj ključnimi odseki. Kolesarji bodo morali premagati kar 3126 metrov nadmorske višine. Podrobnosti pa v priloženem video prispevku.

 

 

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ