Tour: "To bo obdobje brez zmagovalca!"

Tour: "To bo obdobje brez zmagovalca!"
22.10.2012 AVTOR: D. Z.
"To obdobje si bomo morali zapomniti kot obdobje brez zmagovalcev," je po odločitvi Ucija glede Lancea Armstronga med drugim dejal direktor dirke po Franciji Christian Prudhomme.
Lanceu Armstrongu so odvzeli vseh sedem zmag na dirki po Franciji, a zmagovalca ne bodo razglasili. "Zmagovalca ne bo. Uci bo uradno odločitev sprejela v petek, vendar za nas je jasno. Rezultate hočemo pustiti prazne. To obdobje si bomo morali zapomniti kot obdobje brez zmagovalcev," je dejal direktor dirke po Franciji.

Dodal je še, da bo od Armstronga zahteval, da vrne vse denarne nagrade: "Pravila Ucija so jasna. Ko se kolesarju izbriše rezultat, za katerega je dobil denarno nagrado, mora to nagrado vrniti."

Tako naj bi Armstrong moral vrniti skoraj tri milijone evrov. Prudhomme je poudaril, da bo ta denar zahteval, čeprav je jasno, da je Armstrong nagrado razdelil med takratne klubske kolege. V sredo bo Prudhomme predstavil traso stotega Toura in prepričan je, da tudi ta afera Touru ne bo prišla do živega: "Tour de France si bo opomogel."
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ