Tour: Tu so Pireneji. Najprej Aspin!

Tour: Tu so Pireneji. Najprej Aspin!
08.07.2016 AVTOR: D. Z.
Pred kolesarji na dirki po Franciji je peklenski podaljšan vikend. Že v petek etapa s prelazom Col d'Aspin.

Uvod v Pireneje se bo začel s sedmo etapo in z enim zares pravim vzponom. Vseeno pa bo ta etapa še kako pomembna, saj bo morda marsikateri kolesar odpadel iz igre za najvišja mesta. Etapa se bo začela v kraju L'Isle Jourdain, končala pa 162 kilometrov kasneje in 1127 metrov nad morjem. Cilj bo namreč gostil Lac de Payolle.

Vmes bodo morali kolesarji premagati dva kategoriirana vzpona. Po prevoženih 117 kilometrih bo vrh vzpona četrte kategorije. Govorimo o klancu Cote de Capvem. Klanec s povprečnim naklonom 3,1 % je dolg 7,7 km. Prave priložnost za počitek v nadaljevanju ne bo več. Kolesarji se bodo kmalu zatem pričeli vzpenjati na znameniti vzpon prve kategorije Col d'Aspin.

Ta je dolg 12 kilometrov, povprečni naklon pa znaša 6,5 %. Gre za zelo enakomeren vzpon. Naklon najstrmejšega odseka je nekaj več kot 9 %, nahaja pa se nekje na polovici vzpona. Na vrh 1490 metrov visokega prelaza bodo prišli po prevoženih 155,5 km. Sledil bo samo še spust in potem zahteven zaključek. Najprej dober kilometer dolg vzpon in krajša ravnina do ciljne črte. Vsekakor bo to pravi uvod v zahteven vikend, ki bo že dal mnoge odgovore.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ