Tour: Tudi župani francoskih mest v skrbeh

Tour: Tudi župani francoskih mest v skrbeh
28.03.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Organizaorji dirke po Franciji naj bi si postavili skrajni rok, do katerega se bodo odločili glede izpeljave letošnjega Toura. Datum naj bi bil 15. maj. Tour bi se moral začeti 27. junija.

15. maj. Do takrat naj bi organizatorji dirke po Franciji sprejeli odločitev, ali bodo letošnji Tour izpeljali ali ne. Prestavili so olimpijske igre, prestavili dirko po Italiji, prestavili ali odpovedali številne enodnevne in etapne preizkuišnje, na nogometna tekmovanja … Praktično vse športne prireditve.

V kolesarskem svetu pa se te dni pojavljajo ugibanja, če bo agenciji ASO uspelo izpeljati Tour de France. Organizatorji razmišljajo, da bi Tour izpeljali brez oglaševalske karavane, pa tudi brez gledalcev na startih in ciljih etap in zdaj so zaskrbljenost ob tej potezi izrazili župani mest, ki bi morala gostiti starte in cilje etap.

"Zaradi dirke pride ob ceste več milijonov gledalcev. Čeprav so posnetki na televiziji osupljivi in te prepričajo, da bi obiskali mesto, bi vse to povsem uničilo dogodek. Imelo bi slab priokus," je dejal podžupan področja Chataillon-Plage Stephane Villain: "Počakati moramo na 1. maj, ki bo zelo pomemben dan. Vsaj tako je rekel Christian Prudhomme. Takrat bomo videli, ali bomo še v karanteni. Potem bo še dovolj časa za morebitno odpoved dirke. Pošteno povedano, ni se mi zdel preveč zaskrbljen."

Svoje je dodal tudi župan Sisterona Daniel Spagnou: "Ne delam si utvar, ampak ob prestavitvi olimpijskih iger se nam odpirajo nove možnosti. Zakaj pa ne bi Toura prestavili na konec julija? Sicer gredo takrat Francozi na dopuste, vendar pa sem prepričan, da bodo radi ostali doma in si ogledali Tour." Bolj zaskrbljen je župan območja Saint Martin de Re Pascal Schwartz:

"Skrbi me. Smo že pozni. Zaradi karantene zamujamo s popravili cest. To pa je osnova, če želimo gostiti Tour de France." V tem področju bi se Tour mudil v deseti etapi. Schwartz pa je tudi izpostavil, da bi gledalcem težko preprečil ogled dirke: "Nemogoče. Kako bi lahko gledalcem preprečili združevanje ob cesti. Vsakih pet metrov pa tudi ne moremo imeti policista." Po nekaterih informacijah naj bi si organizatorji že zastavili skrajni rok. Odločitev naj bi sprejeli najkasneje 15. maja.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ