Tragedija na Poljskem: Kolesar umrl po trčenju med dirko

Tragedija na Poljskem: Kolesar umrl po trčenju med dirko
06.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Mlad in vsekakor zelo nadarjen Bjorg Lambrecht je tragično preminul po padcu v tretji etapi dirke po Poljski.

Tretja etapa na dirki po Poljski – drugo je po izjemnem sprintu dobil Luka Mezgec – je bila ravno tako pisana na kožo sprinterjem. Chorzow je gostil start, cilj pa po 150 kilometrih dirkanja Zabrze. Po dobrih 50 kilometrih dirkanja pa je prišlo do tragičnega padca. Bjorg Lambrecht je bil edini, ki je v tistem delu dirke padel. Očitno se je zaletel v betonsko cev, ki je označevala rob cestišča.

Ob padcu je izgubil zavest. Potem so dolgo časa prisotni ugibali, kaj sploh se dogaja, saj so na dan prihajale različne novice. Šele po etapi – dobil jo je Pascal Ackermann, Matej Mohorič je bil z desetim mestom najboljši izmed šesterice Slovencev – pa so iz bolnišnice sporočili, da je Lambrecht umrl.

“Ne vemo, zakaj je padel. Zgodilo se je na povsem ravnem delu ceste. Takoj smo pričeli z oživljanjem. Poklicali smo tudi helikopter, a prevoz z njim zaradi kritičnega stanja kolesarja ni bil mogoč."
Ryszard Wisniewski, zdravnik

“Ne vemo, zakaj je padel. Zgodilo se je na povsem ravnem delu ceste. Takoj smo pričeli z oživljanjem. Poklicali smo tudi helikopter, a prevoz z njim zaradi kritičnega stanja kolesarja ni bil mogoč,” je dejal uradni zdravnik dirke po Poljski Ryszard Wisniewski: “Nadaljevali smo z masažo srca, potem pa smo ga z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Vendar pa je umrl med operacijo.”

Lambrecht je bil eden izmed največjih upov mlade in izjemne generacije, ki je predčasno prestopila med elito. Na lanskem svetovnem prvenstvu je v kategoriji do 23 let zasedel drugo mesto. Leta 2017 je na prestižni dirki Tour de l’Avenir zaostal zgolj za Eganom Bernalom. Prestopil je v Lotto Soudal in letos po odlični pomladi še podaljšal pogodbo z belgijsko ekipo. Barbantsko puščico je končal na petem mestu, Amstel Gold Race na šestem, Valonsko puščico pa na četrtem mestu. Na dirki Criterium du Dauphine je bil 12., a je osvojil naziv najboljšega med mladimi. V drugem delu sezone je vse stavil na dirko po Španiji. Načrte pa mu je kljub mladosti preprečila tragedija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ