Tragedija: Umrl Michele Scarponi

Tragedija: Umrl Michele Scarponi
22.04.2017 AVTOR: D. Z.
Zgodilo se je zjutraj. Michele Scarponi se je odpravil na trening, med vožnjo pa ga je zbil voznik kombija. Scarponiju niso več mogli pomagati.

Michele Scarponi je v preteklih dneh nastopal na dirki Tour of the Alps in zablestel je že v prvi etapi, ki jo je tudi dobil. Dirko je končal na četrtem mestu v skupnem seštevku. S tem je pri 37 letih pokazal, da je pripravljen na kapetansko vlogo na bližajočem se Giru.

Potem pa črna sobota za družino Scarponi. Kolesar Astane se je tako po dirki vrnil v domači Filottrano in se naslednje jutri že odpravil na krajši trening. Po prvih podatkih ga je na križišču do smrti povozil voznik kombija. “To je tragedija. Tako boleča, da je ne moremo opisati. Naš kolesar Michele Scarponi je zjutraj v bližini njegovega doma Filottrano umrl. Micheleja je na križišču zbil voznik kombija, ” so zapisali na spletni strani Astane in dodali:

“Michele se je včeraj takoj po dirki skupaj z maserjem vrnil domov v Filottrano, tako da je večer preživel z družino. Danes zjutraj se je odpravil na trening in takrat je prišlo do tragedije. Izgubili smo velikega šampiona in posebnega človeka. Vedno je bil nasmejan, v vsaki situaciji. Bil je prav steber ekipe. ” Pri Astani so družini izrekli iskreno sožalje. Sicer pa so tudi na startu predzadnje etape na dirki po Hrvaški imeli minuto tišine. Kolesarji Astane, pa tudi Vincenzo Nibali in številni drugi pa so bilil vidno pretreseni.

 

Is Astane v spomin Scarponi -ju:

 

In our memory forever... Big champion and great friend... Michele Scarponi, you are in our hearts.

Posted by Astana Cycling Team on Saturday, 22 April 2017
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ