Tragična nesreča na svetovnem prvenstvu

Tragična nesreča na svetovnem prvenstvu
19.09.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Jutri se bo začelo svetovno prvenstvo, danes pa iz Flandrije prihaja tragična vest. Nekdanjega kolesarja Chrisa Ankeja Sorensena naj bi zbil avtomobil. Danes je podlegel poškodbam.

Chris Anker Sorensen je bil nekdanji kolesar, ki je nastopal na vseh največjih dirkah. Na dirki po Franciji je bil razglašen tudi za najbolj bojevitega kolesarja dirke. Leta 2010 je dobil etapo na dirki po Italiji, prav tistega leta pa je na tretjem mestu končal dirko po Sloveniji.

Največje uspehe je dosegel v moštvu Tinkoff Saxo oziroma predhodnicah te ekipe. Dobil je tudi etapo na dirki po Dofineji. V teh dneh je pripotoval na svetovno prvenstvo v Flandrijo, saj je kot strokovni reporter sodeloval z dansko nacionalno televizijo. Med kolesarjenjem pa naj bi 37-letnika v mestecu Zeebrugge zbil neprevidni voznik kombija.

“Z besedami ne morem opisati, kako me je novica o tragični nesreči nekdanjega kolesarja in zdaj novinarja razžalostila. Iskreno sožalje družini, prijateljem in danskemu kolesarstvu ob tej veliki izgubi,” pa je dejal predsednik UCI David Lappartient.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ