Transalp 2016 in 3. etapa: Scuol-Livigno

Transalp 2016 in 3. etapa: Scuol-Livigno
19.07.2016 AVTOR: Anderluh Natalija
Prekrasna etapa v sončnem vremenu z 72 kilometri in 2600 višinci

Jasno jutro je napovedovalo vroč dan, tudi na 2000 metrih in več. Start v Scuolu in za začetek več kot dvajset kilometrski klanec skozi nacionalni park vse do 2251 metrov visoke prelaz Costainas. Ravno prav za ogrevanje. Alp Astras, Alp da Munt, Alp Buffalora, prelaz Gallo, prelaz Trela, pa še bi lahko naštevali. Ogromno siglic, čudovitih spustov in dih jemajočih razgledov. A najhitrejši so zadnje kaj malo izkoristili. Z drugo zaporedno zmago sta etapo dobila Hermann Pernsteiner in Daniel Geismayr s časom 3:17.41. Tesno za njima v cilj vodilna na Transalpu, Alban Lakata in Kristian Hynek. Tretjo stopničko na podiumu pa sta z zaostankom slabih treh minut zasedla Karl Platt in Urs Huber. Današnja zmagovalca vztrajno topita razliko do vodilne dvojice, ta po tretji etapi znaša pičlih 39 sekund. Bicikel.com prek Alp dvojica danes znova uspešna, s časom 4:06.13 sta osvojila 30. mesto v kategoriji, v skupnem seštevku pa sta na 31. mestu.

V ženski kategoriji sta majici ponovno zamenjali lastnici. Še tretja dvojica je posegla najvišje, novi vodilni sta z današnjim drugim mestom postali Sara Reiners in Camile Trommer (Team Nutrixxion Focus RAPIRO). V master kategoriji in kategoriji mešanih parov novi zmagi za Massima Debertolisa in Andreasa Lanerja ter Sally Bigham in Bena Thomasa, tako da dvoma o vodilnih dvojicah v teh kategorijah ni. V kategoriji grand master pa postaja vse bolj zanimivo. Peter Vesel in Thorsten Damm sta ponovila včerajšnjo zmago. Tokrat sta si uspela privoziti več kot osem minutno prednost pred sicer še vedno vodilnima Švicarjema, a njuna prednost se je dodobra  stopila. Tako Peter Vesel in njegov partner zaostajata samo še za slabo minuto v skupnem seštevku.

Jutri še ena izredno zanimiva etapa, iz Livigna v Bormio...samo prelaz narazen, a ne za transalp dvojice. Njih čaka nekaj več kot 73 kilometrov z 2573 višinci ter najvišja točka letošnjega Transalpa, 2768 metrov, Bocchetta di Forcola.

Rezultati

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ