Transalp 2016 in predzadnja etapa iz Mezzana v Trento

Transalp 2016 in predzadnja etapa iz Mezzana v Trento
22.07.2016 AVTOR: Anderluh Natalija
88 kilometrov in 2364 višincev manj do konca letošnjega Transalpa ter smola Bicikel.com ekipe

Po včerajšnji večerni plohi, odstopu drugouvrščene ekipe letošnjega Transalpa Topeak Ergon Racing tima, zavoljo poškodbe rame Kristiana Hyneka in današnjega jutranjega dežja, so si vsi želeli samo čimprej zaključiti predzadnjo etapo. Kmalu po začetku etape se je izza oblakov pokazalo sonce in sparina v zraku je tekmovalcem že pošteno zlezla pod oz. na kožo. Etapa z enim samim pravim vzponom, na prelaz le Fraine, je verjetno stvari oziroma ekipe skoraj dokončno postavila na svoja mesta.

Čeprav sta prvo zmago na letošnjem Transalpu dosegla Johnny Cattaneo in Tony Longo (Wilier Force 1) s časom 3:32.35, dvoma o skupnih zmagovalcih Transalpa 2016 ni več. Hermann Pernsteiner in Daniel Geismayr (Centurion Vaude 2) sta z drugim mestom v današnji etapi, svoje vodstvo v skupnem seštevku še povečala in imata tako pred danes četrtouvrščenima, Karlom Plattom in Ursom Huberjem (Team Bulls 1) več kot 15 minut prednosti. Tretje mesto sta si danes privozila Jochen Kä ß in Marcus Kaufmann (Centurion Vaude 1).

Bicikel.com prek Alp danes z eno, a veliko nevščečnostjo. Če je Primožu včeraj zadnja guma zdržala “side cut ” vse do poznega popoldneva, današnje etape, zamenjana guma žal ni zdržala. V prvem delu etape si je privozil tako velik defekt, da ne mleko, ne kavčuk nista uspela zakrpati luknje. Z malo improvizacije in s parom bombic je uspel za silo usposobiti zadnjo gumo, a z Matejem sta na ta račun pustila na progi ogromno časa, da bi lahko računala na izboljšanje svoje uvrstitve. Na koncu sta izvlekla 47. mesto v etapi, v skupni razvrstitvi ostajata na 28. mestu. Jutri pa Primož poskusi srečo z mojim zadnjim obročnikom. Z malo sreče jima uvrstitev med najboljšo trideseterico elitne kategorije ne bi smela uiti.

V kategoriji grand master sta novo zmago dosegla Peter Vesel in Thorsten Damm (Scott Fahrradladen Gudensberg), vendar sta le pol minute za njima v cilj prispela vodilna Švicarja, ki imata več kot očitno slovensko-nemško navezo pod kontrolo. Hansjuerg Gerber in Daniel Annaheima (baumat/bikeholiday.ch) ostajata trdno v skupnem vodstvu s prednostjo skoraj 13 minut.

Med masterji ponovno Massimo Debertolis in Andreas Laner (Wilier Force 2), med mešanimi pari pa Sally Bigham in Ben Thomas (Topeak Ergon Racing Team 3). V ženski kategoriji tretja zaporedna zmaga za Sarah Reiners in Cemile Trommer (Team Nutrixxion Focus RAPIRO), ki sta tako uspele povečati svoje vodstvo v skupni razvrstitvi kategorije na dvanajst minut in pol.

Jutri še zadnja etapa od Trenta do Arca. Samo 53 kilometrov in nekaj več kot 2000 višincev. In Transalp 2016 bo končan. 

Rezultati

Spletna stran: bike-transalp.de/en/

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ