Transalp 2016 iz Livigna v Bormio

Transalp 2016 iz Livigna v Bormio
20.07.2016 AVTOR: Anderluh Natalija
Četrta etapa je postregla z dobrimi 73 kilometri in 2573 višinci

Iz Livigna v Bormio z gorskim kolesom? Super ideja, sploh ob današnjem vremenu. Če napišem, da so kopalke že drugi dan zapored nujni kos oblačil Bicikel.com ekipe in če je to na višini 1900 metrov včeraj in malo manj danes, potem ne moremo reči druga, kot da je letošnji Transalp ponovno vroč. In »vroče « ni samo ozračje! Borba za najbolj prestižno rumeno majico v elitni kategoriji se vedno bolj zaostruje. Tretja zaporedna zmaga ekipe Centurion Vaude 2 s časom 3:21.02. Hermann Pernsteiner in Daniel Geismayr sta tako z današnjim prvim mestom prevzela tudi skupno vodstvo v razvrstitvi ter imata pred danes drugouvrščeno dvojico Topeak Ergon Racing 1 (Lakata in Hynek) pičlih pet sekund prednosti. Tretja v današnji etapi pa Italijana, Johnny Cattaneo in Tony Longo (Willier Force 1). Tretja v skupni razvrstitvi pa sta še vedno Karl Platt in Ur Huber, ki sta danes zasedla četrto mesto. Bicikel.com prek Alp dvojica danes spet hitro na poti. S časom 4:03.43 sta osvojila odlično 21. mesto v elitni kategoriji in če bosta tako nadaljevala bosta kmalu nagnala strah v kosti profesionalnim in polprofesionalnim dvojicam, ki jih tudi tokrat na Transalpu ne manjka. A pojdimo lepo etapo za etapo. Pred tekmovalci še tri etape, ki lahko marsikaj obrnejo na glavo. Jutri transalp karavano namreč čaka »kraljevska etapa «.

V preostalih kategorijah se nadaljuje dvoboji za majice najboljših. Med ženskami je vodila dvojica Sara Rainers in Cemile Tromer osvojila prvo etapno zmago na letošnjem Transalpu in tako ostaja na vodilni poziciji v skupni razvrstitvi. Med mešanimi pari in master kategoriji ponovno Sally Bigham in Ben Thomas (Topeak Ergon Racing) ter Massimo Debertolis in Andreas Laner (Wilier Force 2), ki tako ostajajo v trdnem vodstvu tudi v skupni razvrstitvi. V kategoriji grand master pa postaja vedno bolj napeto. Peter Vesel in Thorsten Damm sta s tretjo zaporedno zmago vodilni dvojici Hansjuergu Gerberju in Danielu Annanheimu odščipnila še par sekund ter se jim v skupni razvrstitvi približala na 46 sekund.

Jutri je na vrsti že prej omenjena kraljevska etapa iz Bormia v Mezzano. Za začetek 31 kilometrov vzpenjanja vse do prelaza Gavia. 1700 višincev v kosu bo marsikateri dvojici ali dalo krila ali pa ji le - te pristriglo. Po 86 kilometrih in več kot 3000 višincih bo zmagovalec vsak, ki bo prišel v cilj.

Rezultati 

Spletna stran: bike-transalp.de/en/

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ