Transalp 2016: Zaključna etapa in zmaga za Centurion Vaude Team

Transalp 2016: Zaključna etapa in zmaga za Centurion Vaude Team
23.07.2016 AVTOR: Anderluh Natalija
Etapa iz Trenta v Arco je minila v znamenju dežja in nove prepričljive zmage Pernsteinerja in Geismayrja; ekipa Bicikel.com prek Alp Transalp zaključila na 25. mestu v elitni kategoriji; Peter Vesel se veseli 2. mesta v kategoriji grand master

Jutro je prineselo kapljico ali dve dežja, vendar se je vroč asfalt v Trentu hitro posušil in start 54 kilometrov dolge z nekaj več kot 2000 višinci do Arca je minil v suhem in sparjenem vremenu. A so se dežne kaplje na vzponu na Bocca Vaiono začele množiti, tako da je zadnja etapa letošnjega Transalpa minila v znamenju dežja. V močnem nalivu sta svojo prvo skupno zmago s prvim mestom v zadnji etapi potrdila Hermann Pernsteiner in Daniel Geismayr (Centurion Vaude 2) s časom 2:44.10. Na drugo najvišjo stopničko se bosta danes zvečer na zaključni prireditvi povzpela danes tretja, Karl Platt in Urs Huber (Team Bulls). Tretja stopnička pa je rezervirana za Italijana, Johnnya Cattanea in Tonya Longa (Wilier Force 1).

Bicikel.com prek Alp dvojica se je po včerajšnji smoli danes dobro znašla, rutinirano odpeljala prvi dolg vzpon ter po pameti nadaljevala na mokrih, mastnih in na mestih nevoznih spustih. V cilj sta prispela premočena in umazana do ušes, a dobro razpoložena. S časom 3:21.12 sta zasedla 24. mesto v etapi, v skupnem seštevku pa sta se povzpela na 25. mesto v elitni kategoriji.

V master kategoriji sta Massimo Debertolis in Andreas Laner uspela odnesti vseh sedem etapnih zmag ter tako suvereno osvojila majici najboljših v tej kategoriji. Drugo mesto v skupni razvrstitvi sta zasedla Jaikel Dax in Federico Ramirez (Sevenacard-Lacoinex), tretje pa Max Friedrich in Stefan Danowski (toMotion Racing by black tusk/Bergamont).

V grand master kategoriji še ena zmaga za slovensko-nemško navezo, Petra Vesela in Thostena Damma (Scott Fahrradladen Gudensberg), vendar sta vodilna Švicarja s še enimi drugim mestom, uspela obdržati majici vodilnih v kategoriji ter se tako veselila skupne zmage. Tretje mesto v skupni razvrstitvi pa sta zasedla Martin Steiert in Bruno Isler (bikewerkstatt.ch).

V ženski kategoriji sta s četrto etapno zmago na letošnjem Transalpu, skupno zmago osvojile Sarah Reiners in Cemile Trommer (Team Nutrixxion Focus RAPIRO). Druge v skupni razvrstitvi sta bili Sabine Compassi in Melanie Alexander (Cyclopedia-DANiSchnider Radsport), tretji pa Lorenza Menapace in Elisabeth Simpson (VAL DI SOLE BIKE LAND LADY).

Naslov najboljših v mešanih dvojicah je šel v roke sedemkratni zmagovalki Transalpa v različnih kategorijah Sally Bigham in Benu Thomasu (Topeak Ergon Racing 3). Zmage sta se veselila pred lanskima zmagovalcema, drugouvrščenima Silke Ulrich in Saschom Schwindlingom (TEAM Herzlichst Zypern 1) ter tretjima v kategoriji, Annette Griner in Simonom Gesslerjem (Team TEXPA-SIMPLON 3).

Najboljši v posebni razvrstivi v vzponih – SIGMA Vertical Ride je bil Manuel Zorn, najhitrejši na odsekih MAXXIS ENDURO Challenge-a Mauro Baretto, med najboljšimi U23 tekmovalci pa najhitrejši Martin Frey.

Transalp 2016 se je tako zaključil. V močnem nalivu za najhitrejše, a ta ni uspel spraviti nasmeška z obrazov vseh, ki so uspešno pripeljali v cilj. Po 519 kilometrih in 17.736 višincih so zmagovalci prav vsi, ki so si skozi tlakovane ulice mesteca Arco, le streljaj od Rive, privozili “finisher ” medaljo in majico. Najhitrejša v času 22 ur 48 minut in 50 sekund, največ časa pa sta si za celotno traso vzela Finca, ki sta jo prevozila v nekaj več kot 60 urah. Tudi onadva z nasmeškom na obrazu, saj je na Gardi ponovno posijalo sonce in sled dopoldanskega dežja je izginila tako hitro kot so uspeli pospravili ciljni prostor. Danes zvečer je čas za sprostitev in zabavo, jutri pa bo marsikateri udeleženec že razmišljal o Transalpu 2017. Tudi mi/vi?

Rezultati

Spletna stran: bike-transalp.de/en/

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ