Transalp 2017: 4. in 5. etapa

Transalp 2017: 4. in 5. etapa
20.07.2017 AVTOR: Matej Kainz
Peter in Thorsten v zelenih majicah v 4. etapi še povečala prednost v skupnem seštevku kategorije Grand Master.

Tudi tokrat dve etapi v kompletu: 4. s skoraj sto kilometri in 3000 višinci, 5. pa z malo manj kilometri in višinci in ciljem v "transalpovsko " dobro znanem Trentu, kjer naslednji dan vedno dežuje. Tudi če je napoved sončna. 

Po tem, ko sta Peter Vesel in Thorsten Damm (Scott Fahrradladen Gudensberg) v 4. etapi prednost še malo povečala, se je v današnji 5. etapi odvijal pravi boj med vodilnima ekipama kategorije Grand Master. Zmago sta Peter in Thorsten sicer prepustila ekipi Bikeholiday.ch/bike arena emmetten, v skupnem seštevku pa vendarle ostajata trdno v vodstvu z dobrimi 20 minutami prednosti.

V kategoriji Men sta Daniel Geismayr in Hermann Pernsteiner (Centurion Vaude 1) zabeležila tretjo letošnjo etapno zmago in ostajata v rumenih majicah vodilnih. Peter Karadža in Peter Rode (pero &pero) sta danes vpisala 35. mesto, skupno pa sta na 40. mestu.

V kategoriji Master sta Massimo Debertolis in Dax Jaikel (Wilier Force 7C) vpisala pet zmag v petih etapah. Prav tako uspešni sta s petimi zmagami dami Esther Süss in Jennie Stenerhag (Meerendal CBC). Pri mešanih parih pa sicer danes četrta Sascha Schwindling in Silke Ulrich (TEAM Herzlichst Zypern I) vodita že za več kot uro.

Jutri pa 6. etapa, kratka 46 kilometerska z 2000 višinci v še nepoznan kraj karavane Transalpa Lavarone. Držimo pesti! 

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ