Transalp 2019 je končan

Transalp 2019 je končan
23.07.2019 AVTOR: Matej Kainz, foto: Transalp

22. izvedba legendarne gorsko kolesarske enotedenske dirke, ki se je končala minulo soboto, je postregla z delno novo traso in povsem novo ciljno destinacijo ob jezeru Molveno.

Prejšnjo nedeljo se je 700 gorskih kolesarjev iz 37 držav podalo na 560 kilometrsko sedem dnevno preizkušnjo s kar 18.500 višinskimi metri vzponov. Tokrat je bil start v dolini Zillertal in že kar prva etapa je kolesarjem ponudila prek 100 kilometrov in 3200 višincev do cilja v Brixnu. Druga malo krajša je kolesarje peljala pod Kronplatz v St. Vigil v samo 55 kilometrih z 2400 višinci. Že tretja pa je bila zopet poslastica s 3400 višinci v 92 kilometrih s ciljem v dolini Eggental. San Martino je gostil cilj četrte 75 kilometrske etape. Najdaljša s 112 kilometri se je končala v Folgariji. Sledili sta še najkrajša predzadnja do Trenta in zadnja do cilja v Molvenu, seveda z jezerom, kjer zaključijo svojo pot kolesa kot se spodobi. Trasa je bila torej precej podobna tisti prvi iz daljnega 1998.
Dirka moških dvojic je bila napeta vse do zadnje etape, ki sta jo za skupno končno zmago dobila Daniel Geismayr in Jochen Käß (Centurion Vaude 1). Urs Huber in Simon Stiebjahn (Team Bulls) sta se tako morala zadovoljiti z drugim mestom v skupni razvrstitvi. Na tretjo stopničko pa sta stopila Marco Rebagliati in Ole Hem (Wilier 7C Force). Dirko je končalo 63 dvojic. Med 7 dvojicami, ki so končale dirko v ženski konkurenci je šlo najbolje Nini Hartleb in Eleni Wagner (Sebamed Scott Mädelz). Med mešanimi pari je zmaga odšla v ekipo Centurion Vaude 2, Stefanie Dohrn in Philip Handl sta bila hitrejša za dobro uro in pol pred najbližjima zasledovalcema. V najštevilčnejši kategoriji Masters sta bila najhitrejša Massimo Debertolis in Dax Jaikel (Wilier 7C Force 3). V kategoriji tistih z največ življenjske kilometrine Grand Master, kjer je dirkala tudi ekipa MTB.SI (Aleš Boben Bobi in Matej Hartman Mah), pa smo pogrešali Petra Vesela. Najhitrejša sta bila Ralf Kropp in Reinhard Braun.
Prvič letos se je bilo možno dirke udeležit tudi kot posameznik. 175 kolesarjev je končalo dirko, razvrščenih v pet kategorij. V najmočnejši konkurenci moških je zmagal Kolumbijec Gomez Diyer Rincon. Najhitrejši v Master konkurenci, kjer smo imeli Slovenci skoraj dva predstavnika, je bil Nemec slovenskih korenin Bojan Bohorc, na skupno 26. mest pa Primož Vengušt. Günter Guglberger je bil najhitrejši Grand Master, Walter Leugger pri rosnih šestdesetih najhitrejši Senior Grand Master, Helena Plasschaert pa najhitrejša dama, ne le med posameznicami.

Rezultate po etapah najdete na https://bike-transalp.de/ergebnisse/ergebnisse-2019/

Razpisane pa so že “Super early bird” prijave za Transalp 2020, ki bo med 5. in 11. julijem 2020 nekje v Alpah…
Značke: Gorsko
Ključne besede:
Transalp
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ