Transalp se je začel v prelep in sončnem Oberammergau

Transalp se je začel v prelep in sončnem Oberammergau
20.07.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
97,8 kilometrov in 2215 višincev s ciljem v Imstu.
Današnja uvodna etapa ni prinesla nič novega. Popolnoma identična tisti izpred dveh let, razen vremenskih razmer, letos sonce in sparina, dve leti nazaj pa dež in še enkrat dež. Po 30 kilometrih, čez Ammerski gozd se je začel težji del letošnjega Transalpa. Mimo Plansee-ja z zabavnimi traili ter ogrevanjem na kratek, a sladek vzpon Mäurle. Freeride trail Lermoos je postregel z nekaj tehničnimi posebnosti prvega dne, Marienbergjoch z svojimi 1810 metri višine pa za letos prvi legendarni transalp prelaz.

V cilju najhitrejša Karl Platt in Urs Huber (Bulls) s časom 3:33:22. Skupaj z njima v cilju še lanskoletna skupna zmagovalca Marcus Kauffman in Jochem Kaß (Centariun Vaude 1), tretjeuvrščena Alban Lakata in Kristian Hynek (Topeak Ergon Racing Team) pa sta ciljno črto prevozila slabe dve minuti za omenjeno četverico.

Hitra sta bila tudi najboljša masterja, Massimo Debertolis in Andreas Lanes (Team AIL Trentino) sta za traso potrebovala 3:58:16. Malenkost starejša, grande masterja (skupaj štejeta več kot 100 let) pa sta bila kot prva v svoji kategoriji še hitrejša. Heinz Zörweg in Andrew Mclean; avstrijsko-južnoafriška naveza je s časom 3:54:34 dosegla tudi 12. mesto absolutno med vsemi.

Mešane dvojice s prvouvrščeno ekipo Topeak Ergon Racing Team-a; Sally Bigham, ki je letos nov izziv našla v paru skupaj z Benom Thomasom, znajo letos biti še posebej izenačene. Ali pa že oddana zmaga. A transalp je še dolg. Lanskoletna zmagovalca prve etape mešanih dvojic, Kristin Aamodt in Daniel Jung (Mountain Heroes Mixed) sta prvi dan zaključila na tretjem mestu. Ženske dvojice letos nimajo pravih favoritinj, mogoče bo prav zato še toliko bolj zanimivo. Prvo etapo sta zmagali Barbara Mayer in Silke Schrattenecker (Team Nakita Powermums).

Kaj pa Slovenci?
Najhitreje je v cilj uspela priti Slovencu Bojanu Bohorcu v navezi z Veitom Susallekom (Team just vacation) s časom 4:18:28. Zanimive "počitnice" sta si izbrala in etapo končala na 8. mestu med masterji. Kmalu za njima v cilj tudi ekipa Bicikel.com prek Alp, Matej Kainz in Primož Lindič. V najštevilčnejši in najmočnejši kategoriji men sta s časom 4:21:29 osvojila 38.mesto. "Prostora in časa za napredovanje je še dovolj" pravi Matej. Tokrat spet s par prigodami na trasi. Ena bi se skoraj tragično končala, ko je Mateju pred kolo iz pločnika pritekel majhen otrok. Zavoljo hitre reakcije in vožnje po sprednjem kolesu se mu je k sreči za las izognil. Primož pa danes ne ravno s svojim najboljšim dnevom na kolesu. A sta etapo vseeno uspešno zaključila. Še na tretjo ekipo Slovencev ne smemo pozabiti. Moove z Maticem Megličem in ne povsem zdravim Vitalom Pretnarjem, ki ni našel zamenjave tik pred zdajci. V cilj sta prišla na 152.mestu v kategoriji. Oboleli Vital je pač šel svoj tempo, medtem ko se je tudi Matic malce boril s krči na zadnji klanec, a v cilju vseeno dočakal svojega partnerja.

Jutri udeležence Transalpa čaka etapa od Imsta do Naudersa, po vsej verjetnosti v dežju. Po današnji sparini bo večini jutri bolj prijetno. Ali pač ne...
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ