Transalp se z uspešno zaključeno četrto etapo preveša v drugo polovico

Transalp se z uspešno zaključeno četrto etapo preveša v drugo polovico
23.07.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
73 kilometrov in 2646 višinskih metrov od Naturna do Sarntala je danes minilo v sončnem in posledično vročem vremenu.
Po začetnem ogrevanju nekaj singlc gor dol do Marlinga, sledilo je 15 kilometrov kolesarjenja med nasadi jabolk. Za piko na i pa ubijalski vzpon s 1.800 metri višinske razlike iz Sinicha do Vöraner in naprej do Öttenbach Alma. 28 kilometrov je šlo praktično samo navzgor. A neutrudno obračanje pedal je bilo poplačano, če ne drugače s čudovitimi razgledi na vrhu ter vrhunskim trailom v dolino, vse do cilja današnjega dne v Sarntalu. A za Albana Lakato in Kristiana Hyneka (Topeak Racing Team ) je bil zadnji spust, kjer sta se bojevala za prvo pozicijo s Kauffmanom in Kaßom (Centariun Vaude 1) bolj tragičen. In verjetno odločilen za končno zmago. Hynek je ob udarcu v skalo staknil defekt, ob tem pa je očitno nalomil tudi obroč, ki je na tehničnem spustu dokončno klonil. Tako mu ni preostalo drugega kot odteči zadnjih nekaj kilometrov do cilja. Pot do zmage je bila tako odprta ekipi Centariun Vaude 1, ki sta s časom 3:22:25 brez težav obdržala majici vodilnih in imata sedaj pred drugouvrščenima, Danielom Geismayrjem in Hannesom Genzejem (Centurion Vaude 2) že slabih 8 minut prednosti. Omenjena sta namreč po smoli Lakate in Hyneka prišla do 2.mesta v etapi. Tretjo stoppničko na odru za zmagovalce sta si prikolesarila Franz Hofer in Daniele Mensi (Scott Team).

V ženski kategoriji sta udarec vrnili Barbara Mayer in Silke Schrattenecker (Team Nakita Powermums). Z zmago v današnji etapi sta se malce približali skupno vodilnilma Švicarkama Corneli Hug in Andrei Fässler (Crazy Velo Shop Scott), ki pa imata še dobrih 15 minut prednosti v skupnem seštevku.

V preostalih kategorijah nič novega, štiri zaporedne etapne zmage so šle v roke (ali bolje v noge) Massimu Debertolisu in Andreasu Lanesu (Team AIL Trentino) med masterji, Heinzu Zörwegu in Andrewu Mcleanu (RAD.SPORT Szene Ausseerland Racing) med grande masterji ter Sally Bigham in Benu Thomasu (Topeak Ergon Racing Team) med mešanimi dvojicami.

Bicikel.com prek Alp, Matej Kainz in Primož Lindič v cilj s časom 4:24:41 na 34.mestu v elitni kategoriji, v skupnem seštevku sta tako pridobila tri mesta in trenutno zasedata 35. pozicijo. Po začetni gneči na ozkih singlah jima je steklo, zadnji vzpon sta prevozila nekako vsak v svojem tempu, pri spustu v dolino skupaj pripeljala v cilj, kjer sta zadovoljno pripovedovala prigode današnje etape.

Manj zadovoljen je bil verjetno Bojan Bohorc (Slovenec v paru z Nemcem Veitom), saj sta za etapo potrebovala 5 ur in 10 minut, prišla v cilj kot devetindvajseta med masterji, v skupnem seštevku v kategoriji sta padla na 12.mesto.

Ekipa moovme pa je pred startom današnje etape ostala brez Matica, ki je zaradi vnetja ahilove tetive bil žal primoran odstopiti. Vital nadaljuje solo do Riva del Garde.

Jutri pa v Kaltern, vinorodno pokrajino....vmes pa 67 kilometrov in 2.785 višinskih metrov, z vmesnim 16-kilometrskim spustom z 1800 metri višinske razlike.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ