Transalp: Iz Imsta v Nauders

Transalp: Iz Imsta v Nauders
17.07.2016 AVTOR: Anderluh Natalija
BIKE Transalp 2016 se je začel s sončno prvo etapo

Etapa, ki je bila pred dvema letoma že preizkušena, a takrat v mrzlem in deževnem vremenu ter tako tekmovalce postavila pred težko preizkušnjo. Premraženi in premočeni so kapljali v središče Naudersa. Tokrat pa je vreme spisalo drugačno zgodbo. Na startu sicer oblačno, a na obzorju se je sonce že kazalo skozi oblake in Nauders je transalp karavano pričakal v prekrasnem sončnem vremenu. Razgibano etapo dolgo 89 kilometrov z skoraj 3000 višinci so najhitrejše dvojice premagale v času pod 3 ur in pol. Zmagovalca prve etape sta postala Alban Lakata in Kristian Hynek (Topeak Ergon Racing) s časom 3:28.51 pred Danielom Geismayrom in Hermannom Pernsteinerom (CENTURION VAUDE 2) ter Karlom Plattom in Ursom Huberjem (Team BULLS). Trikratna zmagovalca Transalpa,  dvojica CENTURION VAUDE 2, Markus Kaufmann in Jochen Kä ß sta zaradi defekta proti koncu etape osvojila 4. mesto ter si pridelala zaostanek sedmih minut za vodilno dvojico. Matej Kainz in Primož Lindič (Bicikel.com prek Alp) sta prvo etapo zaključila na odličnem 30. mestu v elitni kategoriji s časom 4:12.09. Po etapi sta bila vidno zadovoljna, vsekakor pa sta bila veliko bolj razpoložena kot pred dvema letoma, ko sta v cilj prišla premražena. Matej je povedal: “Danes sva odpeljala tako kot kroskantri, prvo greš na polno, potem pa vsak dan še malo dodaš :)

Med masterji zmaga za ekipo Wilier Force 2 (Debertolis in Laner) s časom 3:52:05 pred ekipo toMotion Racing by black tusk/Bergamont in ekipo SEVENCARD-LACOINEX. V kategoriji grand master, kjer imamo Slovenci svojega predstavnika v ekipi Scott Fahrradladen Gudensberg, sta bila najhitreje v cilju Hansj ürg Gerber in Daniel Annaheim (Baumat/bikeholiday.ch) s časom 4:09.15 pred nemško-slovensko dvojico. Peter Vesel in Thorsten Damm sta etapo zaključila na odličnem drugem mestu v kategoriji s slabimi desetimi minutami zaostanka za Švicarjema.

Med mešanimi pari prva skozi cilj Sally Bigham in Ben Thomas (Topeak Ergon Racing 3), vendar prednost pred zasledovalci ni velika. V ženski kategoriji pa po prvi etapi vodilni Švicarski Sabina Compassi in Melanie Alexander (Cyclopedia-DANiSchnider Radsport).

Rezultati: bike-transalp.de/en/results/

Jutri se iz avstrijskega Naudersa podamo preko Italije v švicarski Scuol. Pred tekmovalci je kratka, a izredno pisana etapa, kot vse kaže jim bo služilo tudi vreme. 

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ