Trasa Toura? Kaj o njej menijo kolesarji?

Trasa Toura? Kaj o njej menijo kolesarji?
03.11.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kaj so nekateri vrhunski kolesarji povedali po predstavitvi trase dirke po Franciji? Tudi Tadej Pogačar, zmagovalec letošnjega Toura.

Tadej Pogačar: Trasa naslednje dirke po Franciji je zelo zanimiva. Začenja se v Bretaniji in že prvi teden bo zaradi morebitnega slabega vremena in vetra s strani zelo stresen. V Alpah bo nekaj zahtevnih etap. Dvakratni vzpon na Mont Ventoux. To bo kar legendarna etapa. Imamo tudi nekaj etap z več kot 4500 metri nadmorske višine. Zagotovo gre za zahtevno traso.

Chris Froome: Zadovoljen sem s predstavljeno traso. Vsako leto pogledam traso in poskušam oceniti, če je uravnotežena. Če je pravo razmerje med vzponu in kronometru. V preteklih letih je bilo to po meri hribolazcev. Mislim, da je zdaj trasa precej bolj uravnotežena. Sicer pa so že vedno zelo zahtevni klanci, kot je Portet.

Thibaut Pinot: Trasa je drugačna od tistih v zadnjih letih. Manj je pisana na kožo hribolazcem in zaradi dveh kronometrov bolj tistim vsestranskim kolesarjem. Klasična trasa, kot je že vrsto let ni bilo. Veliko je sprinterskih etap in etap za pančerje. Kar nekaj bo gorskih etap v prvem delu. Pireneji so zelo zahtevni. Zame je najlepša etapa vsekakor tista do Tignesa.

Nairo Quintana: V traso se vračata dva kronometra, kar pomeni, da se bomo morali že prej dobro pripraviti na to disciplino, saj bosta to zelo pomembni preizkušnji v boju za skupni seštevek. Podobno, kot bodo pomembne gorske etape. Še posebej Mont Ventoux. Vzpon imam vsekakor rad. Vsekakor bo zelo pomemben, tako kot alpske in pirenejske etape.

Wout Van Aert: Kronometri so del Toura in tritedenskih dirk, saj vedno pravimo, da mora Tour dobiti vsestranski kolesar. Mislim, da gre za bolj klasičen Tour. Običajen prvi teden, potem pa Alpe in Pireneji z neka transfernih etap. Drugače bo tudi v boju za končno zmago. V prvem tednu Tour ne boš mogel dobiti, ga boš pa lahko izgubil. Veliko več bo stresa. V Bretaniji še nisem dirkal, vendar predvidevam, da bo veter pomembno vplival na vse.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ