Trasa za Rio 2016: Mimo Copacabane do olimpijskih medalj

Trasa za Rio 2016: Mimo Copacabane do olimpijskih medalj
11.12.2014 AVTOR: D. Z.
Organizatorji olimpijskih iger v Riu 2016 so predstavili traso cestne dirke in traso vožnje na čas, kjer se bo vnel boj za prestižne olimpijske medalje.

Organizatorji olimpijskih iger v Riu 2016 in Mednarodna kolesarska zveza so predstavili trasi cestne dirke in kronometra, kjer se bodo odvijali boji za olimpijske medalje. Govorimo o dveh cestnih dirkah in dveh vožnjah na čas (moški in ženske). Moška cestna dirka bo dolga kar 256,4 km, ženska pa 130,3 km. Na sporedu bosta 6. in 7. avgusta. Seveda bo šlo za krožno preizkušnjo, a tokrat z dvema različnima krogoma. Start in cilj bo v Flamengo Parku.

Kolesarji se bodo podali skozi znamenito Copacabano, Ipanemo, Barro in mimo plaž Reserva. Premagati bodo morali dva različna kroga. Enega so poimenovali Grumari - člani ga bodo morali prevoziti štirikrat, ženske pa enkrat - drugi pa se imenuje Canoas/Vista Chinesa. Tega bodo morali člani prevoziti trikrat, ženske pa enkrat. Grumari bo skrival dva vzpona. Najprej 1,2 km dolg vzpon Grumari, kjer bo dodatna oteževalna okoliščina tudi ozka cesta.

Povprečen naklon je sedem odstoten, največji pa 13 odstoten. Sledil bo vzpon Grota Funda. Povprečen naklon je 4,5 odstoten, vzpon pa je dolg 2,1 km. V tem krogu je tudi dva kilometra dolg tlakovani odsek. Prej omenjeni okrog Canoas Vista Chinesa se bo začel z vzponom Canoas, sledil pa bo še vzpon Vista Chinesa. Ta bo dolg kar 8,9 km, sledil pa bo še tehnično zahteven, šest kilometrov dolg spust.

»Cestna dirka bo speljana mimo nekaterih največjih znamenitosti Ria de Janeira, kot sta na primer Copacabana in Ipanema. Bo tudi nekaj zelo zahtevnih odsekov, kot sta krog Grumari in vzpon na Vista Chinesa, « je dejal predsednik Mednarodne kolesarske zveze Brian Cookson. In kakšen bo kronometer? Trasa bo speljana po krogu Grumari. Torej tudi čez vzpon Grumari. Vožnja na čas se bo začela in končala na trgu Tim Maia. Krog bo dolg 29,8 km, ženske ga bodo prevozile enkrat, moški pa dvakrat.

Obe vožnji na čas bosta na sporedu 10. avgusta. »Oči vsega sveta bodo lahko videle najboljše kolesarje, kako dirkajo ob za Rio največjih znamenitostih, kot sta Copacabana in Ipanema. Z dirko pa bomo predstavili tudi nekoliko manj znana območja, kot je Vista Chinesa, « je dejal župan mesta Rio de Janeiro Eduardo Paes. Spomnimo. V London je naslov prvaka na cestni dirki osvojil Aleksander Vinokurov, v kronometru pa je bil najboljši Bradley Wiggins. Pri ženskah je cestno dirko dobila Marianne Vos, kronometer pa Kristin Armstrong.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ