Tratarjeva kolesa na Kickstarterju zelo uspešna, začenja se izdelava

Tratarjeva kolesa na Kickstarterju zelo uspešna, začenja se izdelava
14.01.2015 AVTOR: Matej Zalar
Ekipa Tratar Bikes je na Kickstarterju presegla pričakovanja in tako začenja z množično produkcijo svojih lesenih koles.

Dodatne informacije, slikovno gradivo in kontakte ekipe lahko najdete na njihovi spletni strani - tratarbikes.com

Elegantna lesena kolesa slovenske izdelave, o katerih smo že pisali, so plod inovativnega razmišljanja Janeza Tratarja in njegove ekipe. Ob koncu lanskega leta so se na platformi Kickstarter lotili zbiranja sredstev, za cilj so si zadali 25 tisoč ameriških dolarjev, po dobrem mesecu pa je bil izplen še precej večji.

Z vodjo ekipe, Janezom Tratarjem, smo opravili krajši pogovor.

1. Ste zadovoljni s kampanjo na Kickstarterju?

Z odzivom smo zelo zadovoljni, zbrali smo več sredstev, kot smo pričakovali. Želeli smo 25.000 ameriških dolarjev, cilj pa presegli za 148%. Kickstarter kampanjo smo obravnavali tudi kot raziskavo trga, tako da smo pridobili nova poznanstva, kontaktirali so nas tudi potencialni dobavitelji in investitorji.

2. Na katerih trgih so vaša kolesa požela največ zanimanja?

Ciljni trg za naša kolesa sta bili v štartu predvsem zahodna Evropa in Amerika, od tod smo tudi pridobili največ zbranih sredstev. Pozitivno nas je presenetil odziv azijskih držav s precej velikim deležem donacij. Prav tako nas je pozitivno presenetil odziv iz Slovenije, pridobili smo namreč veliko več donacij kot smo jih pričakovali. Vsem darovalcem se zahvaljujemo za podporo.

3. Kdaj bodo prvi naročniki dobili kolesa?

Po našem planu bomo kolesa začeli razpošiljati v aprilu. Manjše nagrade pa najverjetneje že v mesecu ali dveh.

4. Kakšni so načrti ekipe v prihodnosti?

Tudi tu naj se najprej zahvalim celotni ekipi za zares požrtvovalno in odlično delo (Nejc, Matej in vsi ostali), Hvala! Trenutno pridobivamo še dodatna naročila in smo v dogovorih za materiale ter opremo, tako da je v prvem planu najprej izpeljati naročila. Povabili so nas tudi na nekaj zelo eminentnih sejmov, kar bomo skušali izkoristiti za nova poznanstva in sklepanje morebitnih poslov. Vsekakor zgodba z uspešno kampanjo ni končana, je šele začetek, česar se v ekipi dobro zavedamo in se veselimo prihajajočih izzivov.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ