Tratnik in Bole pomagala do končne zmage

Tratnik in Bole pomagala do končne zmage
08.02.2020 AVTOR: DZ, vir: Jan Tratnik / facebook

Phil Bauhaus je moštvu Bahrain McLaren priboril prvo zmago v skupnem seštevku. Dobil je dirko po Saudovi Arabiji, na kateri sta nastopila tudi Jan Tratnik in Grega Bole.

Končala se je dirka prva kategorije po Saudovi Arabiji, ki se je v UCI koledar vrnila po skoraj 20 letih premora. Na dirki sta nastopala tudi Jan Tratnik in Grega Bole, oba člana moštva Bahrain McLaren. Ta ekipa je na dirki predstavila tudi prvega zvezdnika Marka Cavendisha, ki pa v sprintih ni posegel po najvišjih mestih. Prvo etapo je dobil Rui Costa, naslednjo Niccolo Bonifazio. V tretji se je zmage veselil Phil Bauhaus, ki je po etapi prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Naslednji dan mu ga je prevzel zmagovalec četrte etape Nacer Bouhanni. Sledila je še zadnja, peta etapa do Al Masnaka. Dolga je bila 137 kilometrov. Ker so bile v igri tudi odbitne sekunde, je bilo jasno, da se bosta tudi za končno zmago lahko udarila predvsem Bouhanni in Bauhaus, ki je za Francozom zaostajal za dve sekundi. Ubežniki, med katerimi je bil tudi zmagovalec etape na dirki po Španiji Angel Madrazo večjih možnosti niso imeli.

Ob vstopu v zadnji kilometer je Bahrain McLaren prevzel pobudo. Tudi Slovenca sta opravila svoje delo. Mark Cavendish pa se je prelevil v pomočnika. Bauhausu je pripravil izhodiščni položaj za sprint, Nemec pa je vse to znal izkoristiti. Dobil je etapo pred Bouhannijem in De Kleijnom. Bauhaus se je veselil tudi končne zmage v skupnem seštevku. Bouhanni je dirko z dvema sekundama zaostanka končal na drugem mestu. Tretji je bil Rui Costa. Grega Bole je bil 88., Jan Tratnik pa 93.

Bahrain McLaren ima po zaslugi Bauhausa v tej sezoni tri zmage. "Kot ekipa smo imeli izredno močan sprinterski vlak, tako da smo se osredotočili na sprinte. Ker je Bauhaus zmagal 3. etapo, je oblekel majico vodilnega, tako da smo imeli samo en cilj - zmagati v skupnem seštevku," je na Facebooku zapisal Jan Tratnik, ki je možnosti za vidnejšo uvrstitev zapravil v prvi etapi:

"Uspelo nam je zmagati še zadnjo etapo in tako smo potrdili tudi generalno zmago. Sam sem se zadnje etape počutil odlično, opravil veliko dela med etapo in pomagal v finalu pri sestavi sprinterskega vlaka. Jutri se vračam domov, vendar me zaradi odpovedi dirke po Omanu čaka nekaj daljšega tekmovalnega premora, potem pa marca nadaljujem na dirki Strade Bianche."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ