Tratnik in Polanc aduta mlajših članov

Tratnik in Polanc aduta mlajših članov
12.09.2012 AVTOR: D. Z.
Na svetovno prvenstvu v Limburg odhaja šest mlajših članov. To so Jan Tratnik, Mark Džamastagič, Tim Mikelj, Luka Pibernik, Jan Polanc in Klemen Štimulak.

Intervju z Janom Tratnikom, evropskim prvakom v kategoriji do 23 let, si lahko preberete tudi v novi številki revije Bicikel.com. Tratnik se je za nas še enkrat spomnil evropskega prvenstva, razkril tudi pričakovanja pred svetovnim prvenstvom, pa tudi priznal, da že razmišlja o prihajajoči sezoni. Uživajte v branju.

"Proga je mogoče celo bolj pisana Polancu kot Tratniku. Mislim, da lahko ciljamo na prvo deseterico tako pri članih kot pri mlajših članih," je na novinarski konferenci pred odhodom dejal selektor Martin Hvastija, ki fante zelo dobro pozna, saj je z njimi tudi letos nastopal na dirkah Pokala narodov. Slovenska reprezentanca je na tej lestvici osvojila odlično peto mesto in ima tudi po zaslugi evropskega prvaka Jana Tratnika prostora za šest kolesarjev na svetovnem prvenstvu.

"Prepričan sem, da je trasa tega svetovnega prvenstva meni celo bolj pisana na kožo kot trasa na evropskem prvenstvu, ki je bila povsem ravna. Na cestni preizkušnji bi bil zadovoljen, če bi se uvrstil med prvih 15," je dejal evropski prvak Jan Tratnik. Kolesar, doma iz Idrije, je bil tudi jasen, kako si bosta on in Jan Polanc razdelila kapetansko vlogo: "S tem že celo sezono nimava težav. Ves čas smo dirkali kot ekipa in tudi tukaj se bo pomagalo tistemu, ki bo močnejši, ki se bo bolje počutil. "

Sicer pa se je državni prvak Jan Polanc odpovedal nastopu v vožnji na čas, saj se želi povsem posvetiti cestni preizkušnji. Prav zato bomo na kronometru lahko gledali Jana Tratnik in Klemna Štimulaka. Kronometer mlajših članov bo 17. septembra ob 14. uri. Prevoziti pa bodo morali 36 kilometrov. Začel se bo v kraju Landgraaf, končal pa v Valkenburgu.

Gre za zelo razgibano traso, v zadnjih šestih kilometrih pa bodo morali kolesarji prevoziti tudi dva strma vzpona. Najprej 2100 metrov dolg Sibbergrubbe, katerega povprečni naklon znaša 4,1 odstotek, potem pa še 1200 metrov dolg Cauberg s povprečnim naklonom 5,8 odstotka. Cestna dirka mlajših članov bo dolga 177,1 km, prevoziti bodo morali 11 krogov po 16,1 km. V vsakem krogu sta dva vzpona, in sicer Bemelerberg in kasneje še Cauberg, ki se konča zgolj dober kilometer pred ciljem.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ