Tratnik po petem mestu: »Pobeg ni bil v prvem planu«

Tratnik po petem mestu: »Pobeg ni bil v prvem planu«
12.05.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Bahrain Victorious

Jan Tratnik se je v četrti etapi Gira izkazal s petim mestom, dosegel ga je potem, ko je večino dneva preživel v ubežni skupini. Na zadnjem vzponu mu je malo zmanjkalo za etapno zmago, a je zelo zadovoljen s pripravljenostjo.

Celotna ekipa Bahrain Victoriousa si za predstavo v četrti etapi zasluži visoko oceno. Matej Mohorič je bil »general« ekipe na tehnično zahtevnih odsekih in spustih, Pello Bilbao je pripravil odlično izhodišče Mikelu Landi na zadnjem vzponu, Landa je nato dokončal delo in končal ob boku glavnih favoritov za rožnato majico, najboljšo uvrstitev dneva pa je s 5. mestom dosegel Jan Tratnik.

»Pobeg tokrat ni bil v prvem planu, nisem ga načrtoval. Ker se je v ospredju oblikovala velika ubežna skupina, sem moral reagirati in pokriti napad. Na začetku si nisem mislil, da bo pobeg uspel, ampak bolj kot smo se bližali koncu, bolj sem verjel, da lahko uspemo, saj je prednost ostajala visoka,« je razloge za »članstvo« v ubežni skupini orisal Tratnik.

»Počutje je bilo mešano, od štarta sem se počutil zelo dobro, potem sem imel manjšo krizo, v zaključku pa spet odlično. Na zadnji klanec sem dal vse od sebe, to je bil moj maksimum. Če bi bil finale malo lažji, bi lahko upal staviti na etapno zmago, ampak danes se žal ni izšlo. Res sem zadovoljen z vožnjo in borbo, to mi daje zelo veliko motivacije za naprej. Zahvalil bi se tudi ekipi, da so mi pustili proste roke v finalu in da sem lahko dirkal zase. Čestitke vsem v ekipi, ki so opravili izjemno delo za Lando, on pa je potem samo še dokončal delo,« je zaključil Tratnik.



Dobra forma je vsekakor dober obet pred nadaljevanjem Gira, upajmo, da bo dobil proste roke tudi, ko mu bo teren nekoliko bolj pisan na kožo, da ponovi etapni uspeh z lanske dirke po Italiji.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ