Tratnik pred izjemnim uspehom, Evenepoel vsem odčital lekcijo

Tratnik pred izjemnim uspehom, Evenepoel vsem odčital lekcijo
17.02.2024 AVTOR: DZ, foto: Soudal Quick Step

Remco Evenepoel je dobil vožnjo na čas na dirki po Algarveju. Prevzel je tudi vodstvo v skupnem seštevku. Jan Tratnik je bil deseti in je tretji v skupnem seštevku.

Dirka po Algarveju. Za kolesarji je četrta etapa. Govorimo o 22 kilometrov dolgi posamični vožnji na čas. Ta je bila dovolj razgibana, da kolesarji v povprečju niso mogli preseči 50 km/h. Na startu so bili številni specialisti in med njimi svetovni prvak v tej disciplini Remco Evenepoel.

Belgijec, ki je izgubil sprint v drugi etapi na vrhu vzpona Alto da Foia proti Danielu Martinezu je zdaj postavil stvari na svoje mesto. To dirko je dobil že dvakrat in zdi se, da mu bo to uspelo še tretjič. Vsaj, sodeč po razpletu vožnje na čas. Evenepoel je progo premagal s časom 27:09. Povprečna hitrosti pa 48,62 km/h. To je bilo dovolj za prepričljivo zmago.

Magnus Sheffield iz Ineosa je za njim zaostal za 16 sekund, Stefan Kung pa za 29 sekund. Sledil je Isaac Del Toro s 37 sekundami zaostanka. Potem pa Mattia Cattaneo, Filippo Ganna, Ben Healy, do danes vodilni Daniel Felipe Martinez, Rune Herregodts in na desetem mestu Jan Tratnik. Edini slovenski predstavnik na dirki je zaostal za 58 sekund in je za dve sekundi ugnal celo klubskega kolego Wouta Van Aerta.

Prav Tratnik je odličen tudi v skupnem seštevku, saj trenutno zaseda tretje mesto. Za vodilnim Remcom Evenepoelom zaostaja za 1:12. Vmes je še Daniel Felipe Martinez, ki zaostaja za 47 sekund. Četrti je Wout Van Aert. Sledijo Kung, Healy, Arensman, Sheffield, Morgado, Pidcock, Kuss … Pred kolesarji je še peta etapa. Faro bo gostil start, cilj pa Alto do Malhao.

Kolesarji bodo morali premagati pet kategoriziranih klancev. Najprej tri tretje kategorije, zadnja dva pa bosta druge kategorije. Gre za isti klanec. Ciljno črto bodo kolesarji prvič prečkali po 141,5 kilometrih dirkanja. Govorimo o 2,5 km dolgem klancu z 9,8-odstotnim povprečnim naklonom. Po prvem prečkanu bo sledil spust, po drugem vzpenjanju pa bo na vrhu cilj. etapa bo dolga 166 kilometrov.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ