Tratnik pri 60 km/h v avtomobil!

Tratnik pri 60 km/h v avtomobil!
18.03.2013 AVTOR: D. Z.
V zadnjih štirih dneh je na hrvaškem potekala dirka Istrska pomlad, ki jo je dobil Matej Mugerli. Jan Tratnik pa je preizkušnjo sicer končal, a zanj so to bili stresni štirje dnevi.

Slab začetek, še slabše nadaljevanje
Da Jan Tratnik na tej dirki zares ne bo imel sreče, se je pokazalo že na prologu, ko je startal med prvimi in je moral zaradi prestavitve starta deset minut čakati na mrazu in dežju: »Dobil sem mrzle in trde noge, kar se je poznalo na eksplozivnosti, « je pojasnil. A še več nesreče je imel v prvi etapi do Labina, ko ga je eden izmed kolesarjev zbil na tla: »Dobil sem močan udarec v prss in koleno, kar se je v zaključku poznalo. Na kocke sem priletel na četrti poziciji, vendar pa je bila bolečina v kolenu kar huda, tako da sploh nisem mogel pritisniti na polno. «

A tisti najhujši dan je bila sobota. Na sporedu je bila najtežja etapa do Motovuna. Še prej pa so morali kolesarji prečkati zahtevne Afriče.

»Tu sem imel zares veliko srečo v nesreči. Na stotemu kilometru smo se z ekipo vozili med prvimi 20 kolesarji, saj smo klanec hoteli začeti v ospredju. Bili smo na levi stran, sam pa sem se vozil za sotekmovalcem. Njega je nekdo izrinil, tako da je zavil levo. Oba sva pri 60 km/h zletela v parkiran avtomobil. Jaz sem zletel v šipo, on pa čez avto. Približno dve minuti se ne spomnim ničesar. Vendar pa sem pograbil kolo in nadaljeval. Skupino sem ujel tik pod zaključnim klancem, a je bila etapa izgubljena. Tudi glava me je ves čas bolela, « je še dejal Tratnik, ki je v zadnji etapi vendarle prišel do četrtega mesta.

Zmage se je veselil Marin: »Marin je bil premočan v sprintu, pa tudi skozi vso etapo je naredil največ, tako da je zasluženo zmagal. « Končne zmage pa se je, tako kot smo že pisali, zasluženo veselil kolesar Adrie Mobila Matej Mugerli.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ