Tratnikov Amstel: Glede na vso smolo, sem zadovoljen

Tratnikov Amstel: Glede na vso smolo, sem zadovoljen
11.04.2022 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Kako je Jan Tratnik doživel dirko Amstel Gold Race? "Glede na vso smolo, sem zadovoljen, ampak se zavedam, da bi lahko bil višje," je zapisal na svoji spletni strani.

O razpletu dirke Amstel Gold Race smo že pisali. Na startu so bili trije Slovenci. Luka Mezgec do cilja ni prišel, najboljši pa je bil Jan Tratnik na 12. mestu. Takoj za njim je na cilj prišel Matej Mohorič. Kaj pa je Tratnik povedal po cilju?

"Na dirko sem prišel motiviran za dober rezultat. Imeli smo močno ekipo, z več pripravljenimi scenariji. Žal sem imel na tej dirki kar nekaj smole, saj sem med dirko dvakrat menjal kolo in ravno takrat se je tempo v glavnini močno navil, kar je pomenilo, da sem porabil veliko energije, da sem prišel nazaj," je Tratnik zapisal na svoji spletni strani jan-tratnik.com:

"Enkrat sem imel tudi srečo, da nisem bil vpleten v padec, ampak sem moral močno zabremzati. Izgubil sem veliko pozicij, kar pomeni, da sem spet izgubil nekaj dodatne energije za finale. Ko smo prišli v zadnjih 60 km, sem čutil, da nisem zaužil dovolj hrane in da nisem čisto pravi. Čimprej sem poskušal zaužiti nekaj gelov in nekako se mi je uspelo regenerirati, vendar sem bil ves čas v deficitu in nisem mogel slediti odločilnemu napadu. Potem sem šel solo in nekako poskušal uloviti prve, ampak žal nisem imel moči."

Tratnik je tako spet pokazal, v kako izjemni formi je trenutno in to želi izkoristiti na naslednji dirki: "Glede na vso smolo, sem zadovoljen, ampak se zavedam, da bi lahko bil višje. V sredo dirkam še Brabantsko puščico, potem pa se vračam domov za krajši počitek in še zadnje priprave na Giro d’Italia." Leta 2018 je bil na Barbantski puščici že peti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ