Tratnikove številke z dirke po Franciji

Tratnikove številke z dirke po Franciji
01.08.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Na svoji uradni spletni strani je Jan Tratnik objavil nekatere številke in podatke z dirke po Franciji. Zanj je to bil drugi nastop na velikem Touru.

Jan Tratnik ni imel idealne priprave na dirko po Franciji, saj je vse moči posvečal pripravi na dirko po Italiji, ki pa jo je potem zaradi poškodbe hitro končal. V zadnjem trenutku je bil uvrščen v ekipo za Tour, tako da je nastopil na že njegovi sedmi tritedenski dirki.

"Res, da nisem imel idealnih priprav za nastop na Dirki po Franciji, saj so bile po padcu na Giru vse dirke pod velikim vprašajem, prav tako tudi pripravljenost. Ampak zaradi različnih bolezni in poškodb sotekmovalcev sem dobil mesto v ekipi za Tour. Za to sem izredno hvaležen in ponosen. S svojim nastopom sicer nisem ravno zadovoljen, saj mi ni uspelo biti v zmagovalnem pobegu oz. sem dosegel soliden rezultat le na kronometru."

V zadnji vožnji na čas je postavil deseti čas. Za 1:48 je zaostal za zmagovalcem Woutom Van Aertom. V povprečju pa je drvel s hitrostjo 49,05 km/h. "Še vedno iščem odgovore na vprašanja kaj sem naredil narobe," je še zapisal Tratnik, ki tako ni opravil niti priprav na visoki nadmorski višini:

"Prav tako je bilo malo premalo časa za psihološko pripravo na največjo dirko. Pred dirko sem verjel, da lahko gre vse brez problemov, ampak se je iz dneva v dan videlo kako težka je dirka in da ne bo nič lažje. Brez ustrezne priprave na Tour imaš lahko vedno več slabih dni kar potem začne vplivati na motivacijo in fokus." V nadaljevanju pa si lahko ogledate še nekatere podatke, ki pričajo o tem, kako zahteven je Tour.



6. etapa: Binche – Longwy: Težka etapa. Pobeg na pobeg. Skakalo se je 1h 45min (oz. 87 km), povprečna hitrost 49 km/h, povprečni watti 279/360 NP (avg.).
12. etapa: Briançon – L’Alpe d’Huez: Noro! Kakšno vzdušje. V zraku švic in alkohol. Vive le Tour
15. etapa: Rodez – Carcassonne: Izjemno vroča etapa. Povprečna temperatura 40°C, maksimalna pa 45°C.
16. etapa: Carcassonne – Foix: Prav tako zelo vroča etapa z dodatkom visoke stopnje vlažnosti (povprečna temperature 37°C, maksimalna pa 41°C. Na fotki stopala po 5-urnem kuhanju v šprintarcah.
18. etapa: Lourdes – Hautacam: 4036 višinskih metrov. Zmagovalec je na cilj prišel po 4h, jaz pa s 35-minutnim zaostankom. V disco groupi sem obračal povprečno 254 wattov/299 NP (avg). Time limit je bil 40 min.
21. etapa: Paris La Defense – Paris (Champs-Elysees): Kofirajd do Elizejskih poljan. Prvo uro in 50 min (oz. 50 km) povprečna hitrost 27,8 km/h.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ