Trek Boone: superkolo za ciklokros

Trek Boone: superkolo za ciklokros
05.01.2014 AVTOR: Matej Zalar
Na dirki GP Sven Nys v Belgiji je Trek predstavil novo karbonsko kolo za ciklokros, poimenovano Boone.

Glavna novost modela Boone je tehnologija IsoSpeed, ki omogoča prosto upogibanje sedežne cevi, s tem pa kolesarju omogoča, da na neravninah dlje ostane v sedečem položaju in poganja pedala.

Model kolesa bo na voljo tudi v trgovini Funsports, kjer lahko pridobite tudi več informacij kdaj bodo na voljo v Sloveniji.

Info: info@funsports.si

  

Novo kolo so preizkusili aktualni svetovni prvak Sven Nys, Sven Vanthourenhout in Katie Compton, vsi člani Trekove ciklokros ekipe, Nys pa je že na prvi dirki z novim kolesom tudi slavil.

Glavno novost predstavlja integracija izjemne Trekove tehnologije IsoSpeed, ki jo uporabljajo že na cestnem modelu Domane. Pri tehnologiji IsoSpeed je sedežna cev ločena od zgornje cevi okvirja, povezani pa sta s posebnim vrtiščem, ki sedežni cevi omogoča, da se prosto upogiba, s tem pa veliko bolj učinkovito duši vibracije. To v praksi pomeni, da kolesar na neravninah lahko veliko dlje ostane v sedečem položaju in poganja pedala, s tem pa si pridobi prednost pred tekmeci.

Boone je za razliko od aluminijastega modela Crockett v celoti narejen iz karbona in tako precej lažji. Točnih podatkov o teži okvira še ni, neuradno pa naj bi se gibala okrog 1000 gramov. Model Boone si je od Domana izposodil tudi obliko vilic, ki so nagnjene bolj naprej, s čimer zagotavljajo odlično vodljivost, nosilci osi pa so postavljeni nekoliko bolj nazaj, kar zagotavlja idealno medosno razdaljo.

Prijetna novost za vse ljubitelje ciklokrosa je tudi nov okvir, ki je neprepusten za vodo. Lastniki bodo tako lahko brez skrbi tudi s curkom čistili kolo, ne da bi s tem poškodovali kable, ki so napeljani v notranjosti okvira. Trek bo okvir za model Boone izdelal iz novih OCLV karbonskih vlaken serije 600, v ultralahek okvir pa bo vgrajen ščitnik Carbon Armour, ki bo kolo naredil primerno tudi za najtežje proge za ciklokros.

V ZDA bo Boone dostopen v petih različnih verzijah, cena se bo gibala od 2900 do 6300 ameriških dolarjev, izbirati pa bo možno med modeli z obročnimi in modeli z disk zavorami. Pri nas bo Trek Boone 7 na voljo kot celo kolo ali pa le kot okvir.

Predstavitev kolesa:
Značke: Cestno, Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ