Trek Domane dobil še diske

Trek Domane dobil še diske
03.05.2014 AVTOR: D. Z.
Pri Treku so se odločili, da na tržišče pošljejo prenovljen model kolesa Domane. Tokrat obogaten z disk zavorami.

Pri Treku so dopolnili model Domane, ki ga med drugimi uporablja tudi mojster enodnevnih klasik Fabian Cancellara. Domane bo zdaj dosegljiv tudi z disk zavorami.

Govorimo o dveh modelih, in sicer cenejšem Domane 4.0 ter precej dražjem Domane 6.9. Oba naj bi bila na trgu dosegljiva že v tem mesecu. Sicer pa je to zgolj nadaljevanje, potem ko so letos že predstavili ciklokros kolo z disk zavorami Boone CX.

»Odzivi, ki smo jih dobili od kolesarjev, ki so uporabljali model Domane, je neverjeten. Z dodanimi disk zavorami pa odpiramo vrata novim možnostim uporabe kolesa, « je dejal predstavnik Treka Michael Mayer.

Sicer pa pri Mednarodni kolesarski zvezi že več mesecev preučujejo morebitno uporabo disk zavor v cestnem kolesarstvu. Zaenkrat še niso izdali dovoljenja, a mnogi trdijo, da je to zgolj vprašanje časa.

Pa čeprav se mnogi pritožujejo in opozarjajo, da bi take zavore lahko prinesle številne težave. Zavira namreč povsem drugače kot navadne zavore, v dežju se obnaša drugače, poleg tega se mnogi bojijo, da bi pregreti diski, ki so seveda zelo vroči, ob morebitnih padcih poskrbeli še za kakšne opekline vpletenih kolesarjev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ