Trek Segafredo: Za Contadorja in Degenkolba

Trek Segafredo: Za Contadorja in Degenkolba
24.06.2017 AVTOR: D. Z.
Tudi moštvo Trek Segafredo je razkrilo imena devetih kolesarjev, ki bodo nastopili na dirki po Franciji. Glavni imeni Alberto Contador in John Degenkolb.

Dirka po Franciji je pred vrati. Zdaj so imena devetih kolesarje razkrili tudi pri moštvu Trek Segafredo. Ni skrivnost. Prvo ime in prvi adut za skupni seštevek je Alberto Contador.

34-letni Španec bo spet poskušal dobiti dirko po Franciji in je v tej sezoni vse stavil na to, kar štiri etapne dirke pa je v letošnji sezoni končal na drugem mestu. Adut za etapne zmage pa bo John Degenkolb. Oba sta v tej sezoni še brez odmevnejše zmage. Pravzaprav imajo člani Trek Segafreda letos samo sedem zmag, od tega po zaslugi Fabia Fellineja zgolj eno na dirkah World Toura.

Nemca in Španca bodo podprli sedmi z dirke po Italiji Bauke Mollema, Michal Gogl, Fabio Felline, Andre Cardoso, Koen de Kort, Markel Irizar in Jarlinson Pantano. Contador je bil, vsaj kar se uvrstitve tiče, še najslabši prav na zadnji preizkušnji Criterium du Dauphine. "S pripravljenostjo pred Tourom sem zadovoljen. Ni veliko kolesarjev, ki bi lahko dobili Criterium du Dauphine in potem še Tour. Zame je bilo bolje, da sem nekoliko zaostal za najboljšimi in sem se raje peljal v svojem ritmu. Vse z mislijo na dirko po Franciji, " je dejal Contador.

Zanimivo. V ekipo niso uvrstili izkušenega Haimarja Zubeldio. 40-letni Bask je na Touru prvič nastopil daljnega leta 2001, ko je v dresu Euskaltel Euskadija zasedel 73. mesto. Leta 2005 je bil že peti. Potem je odstopil, potem pa je bil še kar štirikrat med deseterico najboljših. Leta 2007 celo četrti. Sploh prvič po letu 2001 se Zubeldia v ekipo ni uvrstil, ker njegova pripravljenost ni bila na želeni ravni. Leta 2010 se je dirko moral odpovedati zaradi zdravstvenih težav. Že leta 2014 je Zubeldia postal Španec z največ nastopi na francoskem Touru.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ