Trenažer ebove prinaša gorsko kolesarstvo v dneve sobe

Trenažer ebove prinaša gorsko kolesarstvo v dneve sobe
03.02.2015 AVTOR: Matej Zalar
Norveško podjetje Activetainment je razvilo trenažer, ki zelo dobro simulira vožnjo z gorskim kolesom po trailih.
Cestni kolesarji imajo nekoliko več izbire za domači zimski trening, ebove pa so razvili z namenom, da bi zimo olajšali tudi gorskim kolesarjem. Večina jih že sedaj posega po običajnih trenažerjih, ki pa so v primerjavi z resnično vožnjo veliko bolj dolgočasni.

Interaktivno kolo s polnim imenom ebove B/01 bike je pritrjen na gibljive noge in se pod kolesarjem giblje v vse smeri. Pri vožnji v klanec je težje poganjati pedala, za prilagajanje hitrosti v spustu pa ima trenažer pritrjene tudi zavore. 

Ebove preko Bluetootha komunicira s pritrjeno tablico, ki je nameščena nad krmilo. Na tablici je že naloženih nekaj prog, med katerimi kolesar lahko izbira. Nato se na zaslonu prikaže pokrajina in naš avatar, ob katerem so izrisani tudi podatki o srčnem utripu, kadenci, hitrosti in moči poganjanja pedal.

Podobno kot Zwift za cestne kolesarje tudi ebove omogoča skupinske vožnje na trenažerju. Ko se več uporabnikov poveže v skupino, se vsi skupaj izrišejo na enem zaslonu in lahko opravijo pravi skupinski trening. 

Ebove bo na trg prišel ob koncu letošnjega leta, cene pa zaenkrat še niso znane.

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ