Trentin kot stoti do zmag na vseh treh dirkah

Trentin kot stoti do zmag na vseh treh dirkah
22.08.2017 AVTOR: D. Z.
Matteo Trentin je dobil četrto etapo na dirki po Španiji. S tem je dopolnil izkupiček zmag, saj je postal stoti kolesar z zmagami na vseh treth tritedenskih dirkah. Froome ostaja v vodstvu.

Na dirki po Španiji je bila na sporedu že četrta etapa, druga od štirih bolj ali manj ravninskih na letošnji dirki.

Ker tokrat ni bilo posebnega vetra, so sprinterji lahko upali, da se bodo pomerili za zmago. Etapa je bila dolga kar 198 kilometrov, potekala pa je med Escaldes Engordanyjem in Tarragono. Po dobrih 130 kilometrih dirkanja so morali kolesarji premagati edini kategoriziran vzpon tretje kategorije. Pobeg dneva je uspel naslednjim kolesarjem: Stéphane Rossetto (Cofidis), Juan Felipe Osorio (Manzana Postobon), Johan Le Bon (FDJ), Diego Rubio inNicholas Schulz (oba Caja Rural).

Po 50 kilometrih dirkanja so si privozili več kot pet minut prednosti, medtem ko so bili v glavnini še vedno zadovoljni s potekom. Predvsem vodilni v skupnem seštevku Christopher Froome, ki je suvereno branil rdečo majico. Ko se je razlika povečala na več kot sedem sekund, so se v lov za ubežniki podale sprinterske ekipe. Do cilja je bila še sto kilometrov, ko so moči združili kolesarji ekip Aqua Blue, UAE Team Emirates in Lotto Soudal. Na prej omenjenem vzponu je napadel Rossetto, sledil pa mu je lahko le Rubio.

15 kilometrov pred ciljem sta imela še minuto prednosti pred glavnino. To pa ni bilo dovolj, da bi jima lahko uspelo. Zadnji se je slabih osem kilometrov pred ciljem predal Rossetto, ki je bil tako razglašen za najbolj borbenega kolesarja dneva. Medtem so se v ospredje postavili tudi člani Quick Stepa. Pet kilometrov pred ciljem je padel Domenico Pozzovivo, ki je tako zaostal za glavnino. Na koncu je zaostal za skoraj tri minute in pol in je v skupnem seštevku padel z devetega na 33. mesto.

Pobudo so potem prevzeli člani Quick Stepa, predvsem Julian Alaphilippe je opravljal odlično delo, potem je vse do 300 metrov pred ciljem ritem narekoval Yves Lampaert. Ko se je umaknil, je s sprintom začel Matteo Trentin. Italijan je bil premočan za konkurente. Matteo Trentin je postal stoti kolesar, ki je v karieri dobil vsaj po eno etapo na vseh treh tritedenskih dirkah. Drugi je bil Juan Jose Lobato, tretji pa Tom Van Asbroeck. Najboljši Slovenec je bil Jan Polanc na 79. mestu. V skupnem seštevku je Christopher Froome ohranil dve sekundi prednosti pred De la Cruzom, Rocheom in Van Gardernom.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ