Trentin zaradi koronavirusa ostal brez Toura, menja ga Hirschi

Trentin zaradi koronavirusa ostal brez Toura, menja ga Hirschi
29.06.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Matteo Trentin je tik pred zdajci zbolel za koronavirusom in je ostal brez nastopa na dirki vseh dirk, kjer bi bil road captain Tadeja Pogačarja. Zamenjal ga bo Marc Hirschi. 

Ekipa UAE Emirates je bila zelo uravnotežena, imela je rep in glavo, v središču pa je bil Matteo Trentin, ki bi bil s svojimi izkušnjami, poznavanjem dirkanja na severu Evrope in s svojo avtoriteto vrhunski kapetan ekipe na cesti. V njej je seveda vse podrejeno Tadeju Pogačarju, Trentin pa bi v ključnih trenutkih poskrbel, da bi vsak naredil svojo nalogo.

A na izkušenega Italijana Pogačar ne bo mogel računati, ker je tik pred zdajci, že na Danskem, zbolel za koronavirusom. V ekipi UAE Emirates so ga umaknili iz postave za Tour, menjal pa ga bo Marc Hirschi.

Švicar je sam po sebi odličen kolesar, a ima za seboj katastrofalno leto in pol, nazadnje pa je za COVID-19 zbolel na dirki po Švici, tako da tudi njegove priprave še zdaleč niso bile popolne. V ekipi bo prevzel drugačne naloge, bo pa lahko v razgibanih in gorskih etapah opravil več dela, kot bi ga Trentin. 

Yates priznal, da ga je koronavirus dobro zdelal

Na novinarski konferenci Ineosa je spregovoril tudi Adam Yates, ki je manj kot dva tedna nazaj na dirki po Švici zbolel za koronavirusom. Kljub temu je v ekipi za Tour, je pa priznal, da ni šlo za nedolžno okužbo.

»Veliko kolesarjev, ki so zboleli v zadnjem obdobju, je imelo le manjši prehlad, jaz pa sem bil resno bolan, štiri dni sem imel vročino, ki mi je pobrala kar nekaj moči. Na srečo nisem dolgo ostal pozitiven in sem lahko začel nazaj trenirati, občutki niso bili slabi, bom pa že na kronometru videl, če sem ohranil dovolj forme, da bom lahko konkurenčen najboljšim,« je bil iskren Britanec. 

V ekipi Ineosa bo imel vlogo kapetana, skupaj z Danijem Martinezom in Geraintom Thomasom. 

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ