Tretji dan Transalpa: Brixen-St.Vigilio

Tretji dan Transalpa: Brixen-St.Vigilio
16.07.2013 AVTOR: Blaž Mazi
Tretja etapa Brixen-St.Vigilio je v svojih skoraj 57 kilometrih ponudila skoraj 3000 metrov vzpenjanja v lepem vremenu in po še lepši pokrajini.
Za začetek je vse tekmovalce čakalo 20 km vzpona na 2400 metrov visoki Lusener Scharte, sledile so lepe singlce vse do cestnega prelaza Wurzjoch. Tik pred ciljem se je trasa postavila pokonci, kjer je marsikateri tekmovalec grizel belanco ali pa se sprehodil po strmem kolovozu do vrha Munt da Rina. 

Sledil je spust v dolino ter "šprint" v St.Vigilio. Tokrat najhitreje v cilj Centarion/Vaude Team (Kauffmann in Kass) pred Lakato in Mennenom (Topeak Ergon Racing Team).

Med ženskami še vedno dominirata Sally Bigham in Borghild Loevset (Topeak Ergon Racing Team 2) tako kot tudi med masterji danes najhitrejša Bresser in Bolts (Rocky Mountain/Centurion), med grande masterji pa Platzgummer in Perini (Naturns Scott-Torpado). Med mešanimi pari danes najhitrejša Daniel Jung in  Kristin Aamodt (Mountain Heroes Mixed). 

Bicikel.com prek Alp dvojica je danes etapo zaključila na 17.mestu, v skupnem seštevku  še vedno ostajata na 14.mestu, vendar se v nadaljevanju Transalp etap obeta še hud boj za najboljšo petnajsterico.

Med moškimi Slovenijo zastopa tudi dvojica Moovme, ki je danes preživljala rahlo krizo, po etapi sta dejala, da sta lahko zadovoljna tem, da sta etapo sploh zaključila. Jutri Transalp karavano čaka nov izziv, ki naj bi spet postregel z lepimi singlami in še lepšimi razgledi v osrčju  Dolomitov.
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ