Tri ekipe zmanjšale število kolesarjev

Tri ekipe zmanjšale število kolesarjev
26.10.2017 AVTOR: D. Z.
Manjše število kolesarjev na dirkah na daljši rok morda pomeni ravno to, kar se dogaja pri BMC, Quick Stepu in Sunwebu. Manjše število kolesarjev v posameznih ekipah.

Na dirkah bo do prihodnje sezone naprej nastopalo manjše število kolesarjev, saj bodo ekipe lahko nastopale s kolesarjem manj.

Tudi na tritedenskih dirkah bodo lahko imele v svojih vrstah samo po osem kolesarjev. Očitno bodo zato tudi ekipe potrebovale manjše število kolesarjev v svojih vrstah. Sunweb je letos imel 27 kolesarjev, v naslednji sezoni naj bi jih bilo 24. Menedžer Quick Stepa Patrick Lefevre je letos lahko računal na 30 kolesarjev, v naslednji sezoni naj bi jih bilo 24. In potem je tu še BMC.

Tudi ena izmed zvezdniških ekip z Gregom Van Avermaetom, Richiejem Portom, Rohanom Dennisom … Pred sezono so se okrepili še s štirimi kolesarji. To so Simon Gerrans, Alberto Bettiol, Patrick Bevin in Jurgen Roelandts. A več jih bo ekipo zapustilo. Zaradi dopinške afere predčasno Samuel Sanchez, potem pa še Silvan Dillier, Ben Hermans, Daniel Oss, Amael Moinard in Manuel Senni. Kariero je končal Manuel Quinziato. Letos je imela ekipa 29 kolesarjev, v letu 2018 jih bo 24.

»To je v skladu z našim programom dirk in zaradi zmanjšanja števila kolesarjev na določenih dirkah. Poslovili se bomo od kolesarjev, ki pač gredo nekam drugam ali pa končujejo kariero. Mnogi so bili v naši ekipi več let. Rad bi se jim zahvalil in jim zaželel vso srečo v prihodnjih letih, « je dejal glavni menedžer Jim Ochowitz. Obenem je poudaril, da so se okrepili s štirimi izkušenimi in močnimi kolesarji. Rad pa se je ozrl tudi na sezono 2017. Ekipa se lahko pohvali z 48 zmagami. Po točkah so med ekipami zasedli tretje mesto, imeli pa so najboljšega posameznika po točkah. Veliki zmagovalec je Greg Van Avermaet. Letos je blestel predvsem v prvem delu sezone.

BMC za sezono 2018: Alberto Bettiol, Patrick Bevin, Tom Bohli, Brent Bookwalter, Damiano Caruso, Rohan Dennis, Alessandro De Marchi, Jempy Drucker, Kilian Frankiny, Simon Gerrans, Stefan Kung, Richie Porte, Nicolas Roche, Jurgen Roelandts, Joey Rosskopf, Michael Schar, Miles Scotson, Dylan Teuns, Greg van Avermaet, Tejay van Garderen, Nathan van Hooydonck, Francisco Ventoso, Loïc Vliegen in Danilo Wyss.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ