Tri leta kasneje: Sagan in motorist sta si segla v roke

Tri leta kasneje: Sagan in motorist sta si segla v roke
05.09.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Se še spomnite, kako je pred tremi leti motorist na dirki po Španiji podrl Petra Sagana, ki je moral odstopiti? Zdaj sta si vpletena segla v roke.

Pisalo se je leto 2015. Osma etapa na dirki po Španiji. Petra Sagana je med etapo podrl motorist Jesus Esteban. Takoj po padcu se je Sagan pošteno razjezil. Jeze ni skrival. Udaril je v zdravniški avtomobil, brcnil kolo in bil zato kaznovan s tristo švicarskimi franki. Kljub poškodbam je etapo končal, potem pa je vseeno moral odstopiti. Motorista so takrat izključili z dirke. Tistega leta pa je Sagan osvojil prvega izmed treh zaporednih naslovov svetovnega prvaka.

Letos se je vrnil na dirko po Španiji. Prvi dan počitka na dirki po Španiji sta oba takrat vpletena očitno koristno izkoristila. Spet sta se srečala. Motorist je Saganu podaril vetrobran, ki ga je imel ob tistem dogodku na motorju, Sagan pa Estebanu podpisano majico svetovnega prvaka. “Zaradi padca sem moral odstopiti, vendar pa ni bilo tako hudo, saj sem že dobil etapo, tako ali drugače pa bi v naslednjih dneh odšel z dirke. S tistim dnem se je začela moja pot do treh naslovov svetovnega prvaka,” je za agencijo EFE dejal Sagan.

Značke: Cestno, Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ