Trije aduti: Jumbo Visma ne spreminja načrtov za Tour

Trije aduti: Jumbo Visma ne spreminja načrtov za Tour
06.05.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Primož Roglič, Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk. Na te tri bodo kljub številnim spremembam zaradi koronavirusa pri Jumbo Vismi še vedno računali.

Pri nizozemskem moštvu Jumbo Visma so že decembra sporočili imena kolesarjev, na katere bodo računali na letošnji dirki po Franciji. Že decembra so sporočili, da gredo na Tour po zmago. Želijo prekiniti prevlado moštva Ineos in tako so v ekipo uvrstili tri najboljše kolesarje za boj za skupni seštevek. Sprinterja Dylana Groenewegna pa bodo pustili doma.

Seveda je od takrat prišlo do neljubih težav, saj se je svet zaradi pandemije s koronavirusom praktično ustavil. Zdaj se je glede programa dirk vse spremenilo. Če bo vse potekalo po idealnem scenariju in bo svet uspešen v boju proti koronavirusu, potem se bo Tour začel 29. avgusta. Program dirk bo strnjen. Kmalu po Touru bo italijanski Giro, ki se bo prekrival tudi s špansko Vuelto.

Pri Jumbo Vismi pa vztrajajo pri prvotni odločitvi. Primož Roglič, Tom Dumoulin in Steven Kruijswijk bodo glavni aduti ekipe na dirki po Franciji. Ob njih pa bodo tudi izjemni pomočniki, kot so Martin, Van Aert, Kuss, Gesink in De Plus. Glede na vse skupaj, pa bo na Touru po vsej verjetnosti - če bodo tega izpeljali - največja konkurenca do zdaj.

Ekipe bodo zaradi sponzorskih pritiskov skorajda zagotovo vse stavile na najbolj popularno dirko. Na startu v Nici lahko tako pričakujemo zares večino zvezdnikov. "Cilji za Tour ostajajo isti, tako da ne vidim razloga, da bi spreminjali ekipo za Tour," je dejal športni direktor moštva Jumbo Visma Merijn Zeeman. Za cyclingnews je še dodal, da bo vse seveda odvisno predvsem od tega, kako bodo kolesarji prestali karanteno:

"Nimamo dirk, da bi se pripravili, kot se običajno pripravimo, na katerih bi videli, kako jim gre. Vendar pa verjamem, da bodo dobri. Nič ni dokončno, a naš velik cilj je bil, da gremo na Tour in ga poskušamo dobiti. To ostaja. Upam, da bodo glede na okoliščine uspeli izpeljati dirke. Veseli bomo, če bomo sploh lahko dirkali. To je najbolj pomembno." Tom Dumoulin je že pred časom izpostavil, da se bo težko potegoval za zmago, če zaradi prepovedi potovanj ne bo mogel sodelovati na višinskih pripravah.

"Menim, da moramo stvari sprejeti, kakršne so. Če ne bo možno potovati, potem bo to vplivalo na pripravo. Je, kar je. Najbolj pomembno bo, če bomo lahko dirkali. Morda bomo lahko naredili krajše priprave pred Tourom, morda individualno. Morda priprav ne bo. Če bo tako, se bomo s tem morali pač sprijazniti. Vlade postavljajo pravila." Sicer pa bo zmago na Touru branil Egan Bernal, ki je lani premagal predlanskega zmagovalca Gerainta Thomasa in Stevena Kruijswijka.

Jumbo Visma za Tour de France: Primož Roglič, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Tony Martin, Wout van Aert, Sepp Kuss, Robert Gesink in Laurens De Plus.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ