Trije Kralji: Pred kolesarji je kraljevska etapa

Trije Kralji: Pred kolesarji je kraljevska etapa
20.06.2015 AVTOR: D. Z.
Drugič zapored bo cilj kraljevske etape na dirki po Sloveniji vzpon na Tri Kralje. Obeta se zanimiva in vsekakor napeta dirka. Slovenci še v igri za končno zmago.

Tretja etapa na dirki po Sloveniji, ki velja tudi za kraljevsko, se bo začela ob 12.30 v Dobrovniku. Kolesarji bodo morali premagati dva vzpona druge kategorije, ter po enega tretje in prve. Po raninskih skoraj stotih kilometrih, pa bo šlo zares. Najprej se bodo kolesarji prvič povzpeli na vzpon druge kategorije Zgornje Zabukovje. Gre za dobrih deset kilometrov dolg vzpon s povprečnim naklonom 4,9 %, najstrmejši odsek pa je kar 18 %. Vrh leži na 777 metrih nadmorske višine.

Sledil bo spust v Slovensko Bistrico in takoj zatem klanec tretje kategorije na 660 metrov visoko Veliko Tinje. Vrh bodo kolesarji dosegli po prevoženih 127 kilometrih. Potem se bodo spet spustili v Slovensko Bistrico in se znova povzpeli na prej omenjeni vzpon na Zgornje Prebukovje. Sledil bo spust v Slovensko Bistrico in še zaključni vzpon na Tri Kralje. Vzpon je dolg dobrih 14 km, povpreni naklon pa znaša 5,6 %. Najstrmejši odsek je 12 %. Cilj bo po prevoženih 178 kilometrih in 1189 metrov nad morjem.

Vzpon smo vam že predstavili tudi s pomočjo Primoža Rogliča, ki je po dveh dneh dirkanja lahko zadovoljen z izkupičkom. V skupnem seštevku je namreč 12. in za vodilnim Rusom zaostaja za vsega 13 sekund. »Ta etapa bo odločilna in vsi se bomo potrudili. Za zdaje je počutje še v redu. Bomo pa videli, kako bo. Sam nisem živčen. To vse poskušam doživljati bolj pozitivno in iz tega potegniti najboljše. Potrudil se bom, « je dejal Roglič, ki ima izmed Slovencev tretje najboljše izhodišče. Mesto in zgolj sekundo pred njim je Jan Polanc iz Lampreja Meride.

Polancu je pomoč obljubil celo Diego Ulissi, ki je dirko po Sloveniji enkrat že dobil, sem pa se je prišel zgolj pripravljati za dirko na državnem prvenstvu. Ulissi je v skupnem seštevku odličen tretji, tako da bi lahko s Polancem dobro združila moči. »On bi raje videl, da bi na tej dirki uspelo meni, Seveda, če bova oba isto dobra, potem bo on pomagal meni, Če se bo izkazalo, da sem jaz slabši, pa mu bom pomagal. To je logično, « je priznal Jan Polanc. V najboljšem položaju izmed vseh Slovencev pa je 37-letni Jure Golčer.

Dvakratni zmagovalec dirke po Sloveniji, ki se lahko pohvali tudi z drugim mestom je odlično odpeljal kronometer in je trenutno šesti. Za vodilnim Ovekinom zaostaja zgolj za sedem sekund. »Take vožnje na kronometer nisem pričakoval. Je pa res, da sem se letos kar precej vozil s kolesom za kronometer in sem se kar dobro počutil v tem specifičnem položaju. Bomo pa videli, kaj se bo dogajalo v soboto, « je najprej povedal Golčer, dan pred kraljevsko etapo pa je še dodal: »O skupni uvrstitvi ne razmišljam, na dirko sem prišel neobremenjen, kaj bo, bo pokazala cesta. « Ne smemo pa pozabiti niti na preostale Slovence, ki ostajajo v igri za visoka mesta. To so Jani Brajkovič, Marko Pavlič, Kristijan Fajt ...

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ